Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ιστιαία για την έναρξη της επανάστασης στην Εύβοια της 8ης Μαΐου 1821 ΚΟΡΦΙΑΤΕΙΑ 2023

Ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Ιστιαίας «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ» διοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη της επανάστασης στην Εύβοια της 8ης Μαΐου 1821 ΚΟΡΦΙΑΤΕΙΑ 2023 από την Παρασκευή 5 έως και την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στην Ιστιαία.

Ήταν 8 Μαΐου 1821 όταν στο Ξηροχώρι, τη σημερινή Ιστιαία, πρωτοάναψε η φλόγα της επανάστασης, που γρήγορα διαδόθηκε στην υπόλοιπη Εύβοια. Στο Διοικητήριο των Οθωμανών Τούρκων, το οποίο βρισκόταν στην ίδια θέση με το σημερινό Δημαρχείο, έγινε η πρώτη αιματηρή επίθεση κατά των κατακτητών με γενναιότητα και ανδρεία, όπως άλλωστε αποδεικνύει ο χαμός του Αθανάσιου Κορφιάτη, του πρώτου Ξηροχωρίτη που έχασε τη ζωή του μαχόμενος για το ύψιστο ιδανικό, την ελευθερία.

Οι φετινοί εορτασμοί της 202ης επετείου της έναρξης της Ευβοϊκής Επαναστάσεως στις 8 Μαΐου υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι είμαστε κληρονόμοι και συνεχιστές της σπουδαίας ιστορίας του τόπου μας και ότι φέρουμε το βαρύ χρέος της διάσωσης της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού
Ιωάννης Γ. Κοντζιάς

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στη Χαλκίδα

Δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *