Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κ. Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.”

“Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχα τη χαρά να συναντήσω τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο συζητήσαμε για τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εξαίρετων διμερών μας σχέσεων.” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  για την επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και συνεχίζει:

“Οι πυκνές επαφές μεταξύ των χωρών μας, σε όλα τα επίπεδα, καταδεικνύουν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και τη συναντίληψη που έχουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουμε και την κοινή μας επιθυμία να προσδώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην πραγματικά στρατηγική εταιρική μας σχέση. Μια στρατηγική σχέση που θεμελιώθηκε το 2020, αποκτά όμως σήμερα νέα δυναμική με την υπογραφή σημαντικού αριθμού μνημονίων κατανόησης για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων μεταξύ των χωρών μας.
Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή και από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται σημαντικές επενδύσεις και θα θέλαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας και συμμετοχής κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ταυτόχρονα, η χώρα μας επανενεργοποιεί το δικό της πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της ελληνικής επικράτειας. Και αυτή είναι μία προοπτική που ενδεχομένως δημιουργεί δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.”

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 7/2/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Τρίτη  7/2/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *