Κυριακή , 28 Νοεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Επίσπευση αρχαιολογικών εργασιών στη Νέα Αγχίαλο

Το ζήτημα της επίσπευσης των αρχαιολογικών εργασιών στη Ν. Αγχίαλο έφεραν στην Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης κ.κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας.

Στην ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού επισημαίνει ότι «επί της οδού Ελευθερίας στη Ν. Αγχίαλο, υπάρχει ανοιχτό σκάμμα αρχαιολογικών ερευνών, στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες αποκάλυψης αρχαιοτήτων και μεταφοράς σχετικών κινητών ευρημάτων. Οι εν λόγω εργασίες κρίνεται αναγκαίο να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το εναπομείναν έργο της αποχέτευσης και έπειτα να ασφαλτοστρωθεί η οδός «Ελευθερίας», που είναι τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου.

Όπως γίνεται κατανοητό, από την ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών της αρχαιολογικής ανασκαφής θα κριθεί χρονικά η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης στην περιοχή, ώστε έπειτα να τοποθετηθεί ο καινούριος ασφαλτοτάπητας σε αυτήν την κεντρική αρτηρία, που έχει τόσο υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο».

Οι βουλευτές ρωτούν εάν πρόκειται να επισπευστούν οι αρχαιολογικές έρευνες και ζητούν να μάθουν ποια είναι τα ευρήματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο σημείο.

/magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Καρδίτσας

Αλλάζει όψη η δυτική είσοδος της Καρδίτσας με έργο 3,8 εκατομμυρίων ευρώ που δρομολογεί η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *