Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιστήμονες δημιούργησαν αντικαρκινικό φάρμακο χρησιμοποιώντας ασβέστιο και κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο σε ποντίκια

Επιστήμονες δημιούργησαν αντικαρκινικό φάρμακο χρησιμοποιώντας ασβέστιο και κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο σε ποντίκια, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή η συγκεκριμένη πρακτική θα είναι διαθέσιμη και σε ανθρώπους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ewha Womens στη Σεούλ έφτιαξαν το συγκεκριμένο φάρμακο και σύμφωνα με τη New York Post έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Angewandte Chemie.

Με βάση το δημοσίευμα τα πολλά ιόντα ασβεστίου είναι επιβλαβή και θα προκαλέσουν ασφυξία σε στοιχεία της υγιούς κυτταρικής σύνθεσης, όπως τα μιτοχόνδρια. Έτσι, οι επιστήμονες χειραγώγησαν τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα, αξιοποιώντας την επιβλαβή υπερβολική εισροή για να αποκρούσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μέσω αυτού που αποκάλεσαν «καταιγίδα ασβεστίου». Επίσης, διαπιστώθηκε πως η έκθεση σε υπέρυθρο φως θα διευκόλυνε το νέο φάρμακο.

Η ενέσιμη φόρμουλα δοκιμάστηκε σε ποντίκα που είχαν προσβληθεί από όγκους μέσω ειδικά τροποποιημένων σφαιριδίων πυριτίου και δεν παρουσίασαν καμία βλάβη.

Μόλις το φάρμακο μπήκε στην κυκλοφορία του αίματός τους, η ομάδα ήταν σε θέση να διαπιστώσει ότι έφτασε επιτυχώς στον όγκο και ενεργοποιήθηκε εντός της παρουσίας υπέρυθρου φωτός. Μέσα σε λίγες ημέρες λοιπόν, οι όγκοι τους εξαφανίστηκαν.

Πλέον, οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η πρακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας και κάποια στιγμή στον άνθρωπο.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών

  Η ενημέρωση από την Αστυνομία για τις οροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *