Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας: “Διεκδικούμε να γυρίσουμε στη δουλειά μας”

Η επιτροπή αγώνα καθαριστριών του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας καλούμε σε συμπαράσταση στο δικαστικό αγώνα που έχουμε την Τετάρτη 20/03/2024 στις 9 το πρωί.

Είναι ήδη γνωστό στην τοπική μας κοινωνία ότι εργαζόμασταν στο νοσοκομείο Καρδίτσας πολλά έτη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συνεχόμενες παρατάσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023. Παρόλο που η κυβέρνηση είχε δώσει προσωρινά τη δυνατότητα παράτασης, η διοίκηση του νοσοκομείου επέλεξε να απολύσει 30 εργαζόμενες και να αναθέσει την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολαβική εταιρεία. Η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν αλλά με συνεχείς αγώνες και το δίκιο με το μέρος μας, είχαμε καταφέρει να παραμείνουμε στην εργασία μας.

Καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ,όμως αυτό συγκαλύφθηκε από τη διοίκηση. Αντιθέτως, όταν θεώρησε ότι δεν είμαστε πλέον χρήσιμοι, μας έδιωξε μέσα σε μια νύχτα και την επόμενη ανέθεσε την καθαριότητα στον εργολάβο.

Η πρόφαση ήταν ότι ο εργολάβος θα κόστιζε λιγότερο στο νοσοκομείο από ότι οι 30 εργαζόμενες. Ζητούσαμε επανειλημμένα την οικονομοτεχνική μελέτη για αρκετούς μήνες αλλά δεν μας δίνονταν από τη διοίκηση. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση. Ποιος ο λόγος άραγε; Πού αποδίδουν τους ισχυρισμούς τους ότι οι εργαζόμενοι βλάπτουν οικονομικά το νοσοκομείο? Μήπως η εισχώρηση των εργολάβων και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα; Γιατί το χαρτί που μας έδωσαν και ονομάζουν οικονομική μελέτη ούτε καν αποδεικνύει ότι οι ο εργολάβος κοστίζει λιγότερο από τους εργαζόμενους. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι ότι εξυπηρετούν τα πολίτικά συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και όχι των εργαζομένων.

Η ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας σε πολλές υπηρεσίες είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι υποσχέσεις του πρώην υπουργού υγείας πως «πλέον βάζει ένα φρένο στους εργολάβους και επιστρέφουν οι εργαζόμενοι που έχουν αποκτήσει πλέον την απαραίτητη εμπειρία και γνώση» αποδείχθηκαν σαπουνόφουσκες. Εργαζόμενοι που είχαμε μπει στη θέση εργασίας μας με κριτήρια σε δημόσιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι ίδιοι εργαζόμενοι που στην περίοδο της πανδημίας ήμασταν στην πρώτη γραμμή.

Η δημόσια υγεία εκπέμπει ΣΟΣ, με μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, πληρωμές των ασθενών, υποστελέχωση, εργολάβους σε πολλές υπηρεσίες με συνεχή εργασιακή ομηρία, και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Οι απολυμένες καθαρίστριες του νοσοκομείου Καρδίτσας, ήμασταν και θα είμαστε σε ένα διαρκή αγώνα διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα μας. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και στον εμπαιγμό.

Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία εργαζομένων και τους συλλόγους, την τοπική κοινωνία της πόλης, τον κόσμο της Καρδίτσας που τόσο πολύ έχει υποφέρει το τελευταίο διάστημα και γνωρίζουν ποσό δύσκολες είναι οι συνθήκες επιβίωσης στον τόπος μας (με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, με τις φυσικές καταστροφές) να σταθούν δίπλα μας και σε αυτόν τον αγώνα για ακόμη μία φορά.

Να ενώσουμε τις φωνές μας, την αγανάκτηση μας, την οργή μας και να φωνάξουμε τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε να εφαρμοστεί το πραγματικά δίκαιο, το δίκιο των πολλών που παράγουμε τον πλούτο και όχι των λίγων που καρπώνονται το μόχθο και τις ανάγκες μας.

Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

LIVE: Μέση Ανατολή: “Το θέμα θεωρείται λήξαν” λέει το Ιράν μετά την επίθεση

  Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drone και βαλλιστικούς πυραύλους με το Ισραήλ να αναχαιτίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *