Παρασκευή , 3 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έρχονται τα ‘’πράσινα’’ πρατήρια με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στοχεύοντας σε μηδενικές εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία του ιδιολειτουργούμενου δικτύου πρατηρίων με σήματα ΕΚΟ και bp, εφαρμόζει ένα πιστοποιημένο -σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO50001:2018- Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας και υλοποιεί μια σειρά δράσεων στο ιδιολειτουργούμενο δίκτυο πρατηρίων της που αποσκοπούν στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία τους, η οποία θα προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Πιο αναλυτικά έχει προχωρήσει σε:

-Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των πρατηρίων μέσα από μια σειρά δράσεων που βελτιώνουν την ενεργειακή τους απόδοση, όπως νέος εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός πρατηρίου με LED, εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων υψηλής ενεργειακής κλάσης καθώς και ενεργειακά αποδοτικών ψυγείων.

-Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των πρατηρίων, ώστε το ίδιο το πρατήριο να παράγει και να καταναλώνει πράσινη ενέργεια.

-Χρήση πράσινου πιστοποιητικού για την υπολειπόμενη ενέργεια που τα πρατήρια καταναλώνουν, το οποίο διασφαλίζει ότι η ενέργεια αυτή προέρχεται από ΑΠΕ.

Το σύνολο των παραπάνω παρεμβάσεων στα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια του Ομίλου επιτυγχάνει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τη λειτουργία των πρατηρίων.

Σήμερα, η ΕΚΟ είναι η μοναδική εταιρεία του κλάδου της, που εφαρμόζει στο σύνολο των δραστηριοτήτων της ένα ολοκληρωμένο, πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Υγείας & Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 και ISO 50001) και αντίστοιχα, η ΚΑΛΥΨΩ είναι η μοναδική εταιρεία ιδιο-διαχειριζόμενων πρατηρίων με αυτές τις τέσσερις πιστοποιήσεις.

Protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θλίψη στη Φθιώτιδα – Έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Ριζόπουλος

Θλίψη για έναν άνθρωπο που είχε ασχοληθεί με το Φθιωτικό ποδόσφαιρο και ως ποδοσφαιριστής και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *