Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Breaking News

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ! Αυτός είναι ο ΠΙΟ… περίεργος λόγος για τον οποίο παχαίνουμε!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι παχαίνουμε όταν εν δίδουμε..

σε γλυκά και πρόχειρα γεύματα, όταν καθόμαστε όλη μέρα και δε γυμναζόμαστε και όταν ξεφεύγουμε με τις ποσότητες των θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά.

Ωστόσο, νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα περιττά κιλά είναι παράλληλα ένα φαινόμενο με…
κοινωνική διάσταση!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ διαπίστωσαν πως είναι πιο πιθανό να παχύνουμε αν μας περιτριγυρίζουν «τοξικοί» άνθρωποι.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 3.074 άτομα και κάλυπταν περίοδο 10 ετών.

Τα στοιχεία αφορούσαν τόσο στις διακυμάνσεις του βάρους των συμμετεχόντων όσο και στην έκθεση αυτών σε «υποστηρικτικές ή αρνητικά φορτισμένες διαπροσωπικές σχέσεις». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, οι συμμετέχοντες που περιβάλλονταν από «τοξικούς» ανθρώπους ήταν πιο πιθανό να δουν το δείκτη της ζυγαριάς τους να ανεβαίνει.

Η εξήγηση είναι απλή: Οι άνθρωποι αυτοί μας προκαλούν έντονο και πέρα για πέρα περιττό στρες, το οποίο αποδεδειγμένα συμβάλλει στην επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού και κατ’ επέκταση την αύξηση του βάρους ή την αδυναμία απώλειας βάρους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουμε.

Οι ερευνητές τονίζουν επίσης ότι οι αρνητικοί, επικριτικοί και νευρωτικοί άνθρωποι μας εξωθούν να υιοθετήσουμε «δυσπροσαρμοστικές στρατηγικές αντιμετώπισης που αφορούν στην υγεία μας». Με άλλα λόγια, το στρες μπορεί να μας «σπρώξει» στην ανθυγιεινή διατροφή ή να μας αποτρέψει να γυμναστούμε επειδή έχουμε κακή διάθεση.

Αντιθέτως, σημειώνουν οι ερευνητές, οι υποστήριξη που απολαμβάνουμε από τον κοινωνικό μας περίγυρο προστατεύει από τέτοιες αρνητικές επιδράσεις ή εξουδετερώνει την επίδραση των «τοξικών» ανθρώπων.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Δες επίσης

Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 τα μεσάνυχτα: Σε αυτές τις περιοχές θα εφαρμοστεί το μέτρο

Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *