Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έρευνες σχετικά με την γήρανση της επιδερμίδας σε ανθρώπους διαφορετικών φυλών και τύπων δέρματος στέλνει ανησυχητικά νέα στους Καυκάσιους

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν συμφωνα με τους επιστήμονες το πώς θα γεράσει το δέρμα: ο ήλιος και το DNA. Ανασκόπηση ερευνών που δημοσίευσε η Δρ. Neelam Vashi στο Clinics in Dermatology μελετά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης και τις διαφορές που αποδίδονται στον τύπο του δέρματος, την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και τους γενετικούς παράγοντες.

Βιβλιογραφική ανασκόπηση από το 1970 έως το 2018 αποκαλύπτει ότι όλοι οι τύποι δέρματος δείχνουν σημάδια βλάβης από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία όπως ο δερματικός αποχρωματισμός, η απώλεια κολλαγόνου ή/και ο καρκίνος δέρματος.

Ωστόσο η σοβαρότητα των βλαβών δεν είναι η ίδια ανά εθνότητα.

Σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης ανάμεσα στους ανθρώπους διαφορετικών φυλών είναι η μελανίνη. Αυτή καθορίζει το πόσο ανοιχτόχρωμο ή σκούρο θα είναι το δέρμα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα οι έγχρωμοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν δυσχρωμίες του δέρματος. Ωστόσο οι ρυτίδες στο δέρμα τους εμφανίζονται πολύ αργότερα από τους Καυκάσιους λόγω των σημαντικών διαφορών στους ινοβλάστες, τα κύτταρα που προάγουν την επούλωση του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και στους ανθρώπους από την Άπω Ανατολή και στα άτομα ισπανικής καταγωγής.

Οι Καυκάσιοι συνήθως έχουν πιο λεπτό δέρμα και παρουσιάζουν νωρίτερα ρυτίδες, απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος τους και μείωση του όγκου των χειλιών.

«Η γήρανση είναι αναπότρεπτη και κάθε άνθρωπος θα βιώσει διαφορετικά τις αλλαγές στο πρόσωπο και το δέρμα του καθώς περνά ο χρόνος», δηλώνει η Δρ. Vashi και επισημαίνει ότι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία που η ίδια συνιστά για την προστασία από την ακτινοβολία UV για κάθε τύπο δέρματος είναι η χρήση αντιηλιακού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σήμερα η «ροζ πανσέληνος», γνωστή και ως «Πασχαλινό Φεγγάρι»

Σήμερα Τετάρτη (24 Απριλίου 2024) στις 2:49 τα ξημερώματα θα κορυφωθεί η «ροζ πανσέληνος», γνωστή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *