Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Με μεγάλη ευαισθησία αντιμετωπίζει η τοπική εκκλησία το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αναπτύσσοντας ιδιαίτερη δράση το τελευταίο διάστημα που η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα και μείωση των αποθεμάτων.

Έτσι, με πρωτοβουλία και πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου που ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συσταθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο στη Μητρόπολή μας το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας υπό την επωνυμία: «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας». Η πρώτη αιμοδοσία για τις ανάγκες του ιδρύματος διοργανώθηκε με επιτυχία στις 21 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης, ακολούθησαν κι άλλες και τώρα ενόψη των Χριστουγέννων προετοιμάζεται η 5η κατά σειρά δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που βρίσκεται δίπλα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό

Εγκύκλιο σημείωμα στους Ιερούς Ναούς

.Θέλοντας να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες για την αιμοδοσία ο Σεβασμιότατος σε εγκύκλιο σημείωμά του που διαβάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή από τους ιερείς στο τέλος των Θείων Λειτουργιών τους καλεί να συμμετάσχουν στη δράση υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

« Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί μου Χριστιανοί. Όπως σας πληροφόρησα με την υπ’ αριθμόν 41 εγκύκλιό μου με τη χάρη του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού έχουμε πλέον στην Ιερά Μητρόπολή μας το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας με την επωνυμία: «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας».

Σκοπός του ιδρύματος αιμοδοσίας είναι μαζί με όλους τους άλλους Συλλόγους Αιμοδοσίας να συμβάλλουμε κι εμείς, ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας, όσοι περισσότεροι και να προσφέρουμε από μία φιάλη αίματος για να ενισχύονται τα αποθέματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας , καθώς αυτή την περίοδο της επιδημίας του κορονοϊού έχουν μειωθεί. Κατά την 4η συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος Αιμοδοσίας ,στις 8 Νοεμβρίου αποφασίστηκε να γίνει η 5η αιμοληψία την Πέμπτη 9 και από ώρα 8.30 στο Πνευματικό Κέντρο δίπλα στον Μητροπολικό Ναό των Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης.

Γι αυτό σας παρακαλώ ΄όλους σας και σας καλώ όσοι μπορείτε να προσφέρετε μια φιάλη αίμα για τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη

Θα είμαστε όλοι εκεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας και θα σας περιμένουμε. Σας καλώ όλους να αγωνιστούμε και να συμβάλουμε για να ενισχύσουμε αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια και να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη»

Αιμοδοσία την Πέμπτη στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου

Νωρίτερα από την αιμοδοσία στην Καρδίτσα, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων διοργανώνει εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας στο Αγροτικό Ιατρείο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θεοδώρου, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30π.μ.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αφορά την ΙΑ΄ Αρχιερατική Περιφέρεια (Παλαμά) και τις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου, Μακρυχωρίου, Μυρίνης, Προδρόμου, Σταυρού, Αγίας Παρασκευής, Καρποχωρίου και Ματαράγκας.

Κωστής Κριτσιάνης

 

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Νέα μουσικά όργανα και τεχνικό εξοπλισμό για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου

Αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου: Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε νέα μουσικά όργανα και τεχνικό εξοπλισμό για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *