Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εβδομάδα αφιερωμένη στην έμφυλη βία με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν οργανώνει την Εβδομάδα της Γυναίκας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που είναι στις 8 Μαρτίου και την παράσταση «Ελευθερία στη Βρέμη» που παρουσιάζεται στο Υπόγειο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Μια παράσταση στο Θέατρο Τέχνης που μιλά για όλη τη καταπίεση, την υποτίμηση, την αδικία, τη βία που έχει ασκηθεί και συνεχίζεται να ασκείται με διάφορους τρόπους και σήμερα στη γυναίκα, πολλές φορές απλώς και μόνο λόγω φύλου.

Το Θέατρο Τέχνης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας οργανώνει σειρά εκδηλώσεων μετά την παράσταση «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Συζητήσεις με το κοινό, ομιλίες, ενημέρωση και επίσημοι καλεσμένοι από όλους τους τομείς, συζητάμε για την καταπίεση, την κακοποίηση, τη χειραφέτηση, την αυτοπραγμάτωση και τη θέση της γυναίκας σήμερα.

Κάθε μέρα μετά την παράσταση του εμβληματικού έργου του Ρ.Β. Φασμπιντερ από την Τετάρτη 8 Μαρτίου έως και την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, με τη συμμετοχή των θεατών, του θιάσου και των καλεσμένων της κάθε μέρας, συζητάμε, ενημερωνόμαστε και μιλάμε ανοιχτά για το θέμα της γυναικείας καταπίεσης και κακοποίησης που ακόμη και σήμερα παραμένει ταμπού στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα ονόματα των προσκεκλημένων θα ανακοινώνονται καθημερινά στα social media του θεάτρου.

Το έργο του Φάσμπιντερ -μια αστική τραγωδία- επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Γκεέσε και στο κοινωνικό και ψυχολογικό παρασκήνιο, που την οδήγησε στις πράξεις της. Μέσα από μια αλληγορία για το ρόλο τις εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, παρουσιάζει την Γκεέσε σαν μια γυναίκα που απέναντι στην αδικία μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας, δεν βρίσκει άλλη δυνατότητα απελευθέρωσης και αυτοπραγμάτωσης από το φόνο. Το έργο δεν αναφέρεται μόνο στη χειραφέτηση της γυναίκας, αλλά στη χειραφέτηση κάθε εξουσιαζόμενου από τον εξουσιαστή.

Παίζουν (αλφαβητικά): Μαριάννα Δημητρίου, Άγης Εμμανουήλ, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Καίτη Μανωλιδάκη, Γιωργής Τσαμπουράκης, Χάρης Τσιτσάκης

 

Όλη η εβδομάδα παραστάσεων 8-12 Μαρτίου αφιερωμένη στη γυναίκα, αμέσως μετά την Ελευθερία στη Βρέμη του Ρ.Β. Φάσμπιντερ, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αγράφων: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα αθλητικά σωματεία που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αγράφων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *