Πέμπτη , 27 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Εβδομάδα ανασχηματισμού είναι αυτή που ξεκινά σήμερα.

Και ο ανασχηματισμός που είναι επί θύραις είναι πολύ διαφορετικός από όσους έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Η ειδοποιός διαφορά του με όσους έχουν προηγηθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών είναι ότι έχει προαναγγελθεί και είναι απαραίτητος όσο κανένας άλλος στο παρελθόν.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε να διαχειριστεί στα δύο χρόνια που είναι στην εξουσία μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα κρίση, την πανδημία αλλά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες τραυμάτισαν την εικόνα της. Και αυτό αποτυπώνεται πλέον και δημοσκοπικά κάνοντας επιτακτική την αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι πιθανές ημερομηνίες
Για κάποιους θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις λιγοστές αποσκευές του από το ταξίδι αστραπή που έκανε στις ΗΠΑ θα έχει μαζί του και την σύνθεση της νέας κυβέρνησης και αυτή θα ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Έτσι, η σημερινή ημέρα θεωρείται κομβική.

Άλλοι, εκτιμούν ότι υπάρχει ακόμα πολιτικός χρόνος μέχρι την ΔΕΘ τον οποίο μέσα στο βαρύ πρόγραμμα που έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός, θα αξιοποιήσει έτσι ώστε να κάνει μικρές διορθωτικές αλλαγές στα όσα έχει ήδη αποφασίσει.

Όπως και να έχει το δεκαήμερο μέχρι την ΔΕΘ όλα θα έχουν τελειώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη με μια νέα εικόνα στην κυβέρνησή του και απαλλαγμένος από τους υπουργούς που είτε θεωρούσε βαρίδια, είτε έκρινε ως μη αποδοτικούς στα όσα είχαν να φέρουν εις πέρας.

Ονοματολογία όχι όπως παλιά
Λίγοι είναι εκείνοι που τολμούν να τοποθετήσουν στελέχη της ΝΔ ή και εξωκοινοβουλευτικούς σε υπουργικές καρέκλες. Κι αυτό, γιατί τα ονόματα που είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος και σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης θα ανταμειφθούν για την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει στο παρασκήνιο.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να ικανοποιήσει και την κομματική βάση της παράταξης που ζητάει να αξιοποιηθούν στελέχη μέσα από το κόμμα και όχι πολιτικοί που ανήκουν σε χώρους που θεωρούνται ξένοι στη ΝΔ.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως διαμηνύει σε συνομιλητές του ότι δεν δεσμεύεται από πρόσωπα, φράση η οποία δείχνει ότι μπορεί και να δούμε δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση και μετακινήσεις «αμετακίνητων».

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Αναβάλλεται το Συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σας ενημερώνει ότι αναβάλλεται το Συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *