Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: “Η αναπάντεχη απώλεια του Θύμιου Παπαβασιλείου κάνει πιο δύσκολες τις στιγμές του αποχαιρετισμού”

Θλίψη  έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο και στην τοπική κοινωνία η  απώλεια του πρώην Νομάρχη Φθιώτιδας, Θύμιου Παπαβασιλείου

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας εκφράζει τα συλλυπητήρια του.

Συλλυπητήρια δήλωση για την απώλεια του

πρώην Νομάρχη Θύμιου Παπαβασιλείου

Η γρήγορη και αναπάντεχη απώλεια του Θύμιου Παπαβασιλείου κάνει πιο δύσκολες τις στιγμές του αποχαιρετισμού. Για όλους εμάς που θυμόμαστε τον αυθορμητισμό του, τον ακέραιο και καθαρό χαρακτήρα του, την ορμή και την ενεργητικότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, μοιάζει αδιανόητο να πιστέψουμε ότι έβαλε πλώρη για το πιο μακρινό ταξίδι.

Υπήρξε ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Φθιώτιδας, την περίοδο 1995-1998. Με την παρουσία του, την ακτινοβολία της προσωπικότητάς του και με το έργο του, χάραξε ανεξίτηλα το όνομά του στην ιστορία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πολιτικά ενεργός σε όλη τη ζωή του, πίστεψε στην ιδέα της αποκέντρωσης και στο δικαίωμα που έχουν οι τοπικές κοινωνίες να διαχειρίζονται το μέλλον τους.

Έδωσε πολλούς και σκληρούς αγώνες προκειμένου να γίνει αντιληπτό στο «αθηνοκεντρικό» κράτος, όπως αποκαλούσε την κεντρική εξουσία, το δικαίωμα της περιφερειακής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναδείχθηκαν και έγιναν πράξη πολλές από τις σημαντικές έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο δημοκρατικός προγραμματισμός, ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, η ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βάση τις τοπικές ανάγκες, η στήριξη της τοπικής αγοράς και η ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων ως βάση της τοπικής οικονομίας, αποτελούν ένα μικρό δείγμα από το μεγάλο έργο του.
Μεγάλος αριθμός έργων που εμπνεύστηκε και οραματίστηκε συνεχίστηκαν, ολοκληρώθηκαν ή εντάχθηκαν στον προγραμματισμό των επόμενων αιρετών Νομαρχών Φθιώτιδας, συνεχίζοντας το σπουδαίο έργο του.

Η πολύτιμη παρακαταθήκη του έργου του και της προσφοράς του ας αποτελέσει οδηγό για εμάς τους Αυτοδιοικητικούς Α΄ και Β΄ Βαθμού.

Από όλους εμάς της Π.Ε. Φθιώτιδας, θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Γιώτα, στα δύο παιδιά του Γιάννη και Χριστόφορο, καθώςκαι στα αγαπημένα του εγγόνια.

 

ΗΛΙΑΣ Κ. ΣΑΝΙΔΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

Φθιώτιδα: Έφυγε από την ζωή ο Θύμιος Παπαβασιλείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: Επιστρέφουμε κοντά στην ομάδα μας – Σημαντική Ανακοίνωση! Ιδιαίτερη προσοχή σε όλους!

  Από το Σάββατο 24/2/2024 επιστρέφουν οι φίθλαθλοι στα γήπεδα υπό το νέο νομικό πλαίσιο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *