Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα στις ΗΠΑ μπήκαν σε καραντίνα εξαιτίας της παρουσίας γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών

Γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα στις ΗΠΑ μπήκαν σε καραντίνα από τις τοπικές αρχές εξαιτίας της παρουσίας γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών, που χαρακτηρίζονται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα ενημέρωσαν πως τα γιγαντιαία σαλιγκάρια εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα και ανακοίνωσαν την καραντίνα. Μία από τις περιοχές είχε τεθεί και πέρσι σε καραντίνα, για ανάλογους λόγους. Για την ώρα έχουν εντοπιστεί περί τα 200 σαλιγκάρια σε περιοχές της νότιας Φλόριντα.

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν, επίσης, να καταναλώσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

«Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα» δήλωσε την Τρίτη το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.

Τα σαλιγκάρια ενέχουν και υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, γι’ αυτό και οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην έρθουν σε επαφή μαζί τους και να μην τα αγγίξουν.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Σαρακιώτης: «Συνεχίζεται για δεύτερη τετραετία η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από τη Ν.Δ.»

  Αναφορικά με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *