Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Μάγγος «Πηγαίνουμε ως μάρτυρες – και όχι ως κατήγοροι – στη δίκη για το παιδί μας που το σκότωσαν στο ξύλο».

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρίσκεται ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη, ζητώντας να γίνει συνεκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλλει η οικογένεια για τον θάνατο του γιου τους μαζί με την ποινική δίωξη την οποία άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

Με τη σημερινή παρουσία του ο Γιάννης Μάγγος καταθέτει προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας με το παραπάνω αίτημα τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «πηγαίνουμε ως μάρτυρες – και όχι ως κατήγοροι – στη δίκη για το παιδί μας που το σκότωσαν στο ξύλο».

Το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με το μήνυμα του Γιάννη Μάγγου, είναι το εξής:

«Ο Βασίλειος Μάγγος χτυπήθηκε αναίτια και εγκληματικά από αστυνομικούς στις 14-6-2020 μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου, μπροστά «στα μάτια της Δικαιοσύνης».

Οι συνέπειες ήταν επτά σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χολή, ψυχολογική κατάρρευση, θάνατος…

Για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό υποβάλλαμε μήνυση. Τα ντοκουμέντα που επισυνάψαμε στη μήνυσή μας είναι:

Βίντεο του συμβάντος από το οποίο φαίνεται καθαρά ότι οι αστυνομικοί δεν ενήργησαν νόμιμα και προέβησαν σ αυτή την απίστευτη βιαιότητα. Πολυάριθμες φωτογραφίες που απεικονίζουν παραστατικά το γεγονός.Πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το περιστατικό. Επίσης μάρτυρες που τον βρήκαν «πεταγμένο» και σε οικτρή κατάσταση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, όπου βαριά τραυματισμένο τον κράτησαν για δύο ώρες και συνέχισαν να τον βασανίζουν. «Για να αποφύγουν τη διασύνδεσή τους με τους τραυματισμούς που του προκάλεσαν» όπως γράφει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Το Πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη που είναι καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών.

Και από την πλευρά της Αστυνομίας, το Βιβλίο Συμβάντων, στο οποίο αναγράφεται ότι ήταν γνωστό ότι ανήκε σε Συλλογικότητες και ότι τίποτα δεν προέκυψε εις βάρος του!

Δυστυχώς όμως για την υπόθεσή μας, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, μετά! τη δική μας μήνυση, άσκησε μία περίεργη ποινική δίωξη μόνο κατά τριών αστυνομικών και μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αγνοώντας τη μήνυσή μας και αγνοώντας πλήρως τα ντοκουμέντα που αναφέραμε παραπάνω.

Κάναμε ένσταση, ζητώντας να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας, αλλά και πάλι δυστυχώς απορρίφθηκε χωρίς νομικά ερείσματα, από μία εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, που συνεχίζει τα ίδια λάθη και παραλείψεις.

Με αποτέλεσμα στις 21-10-2022 στην πρώτη δικάσιμο,να συμβαίνει το οξύμωρο εμείς οι γονείς, εμείς οι θιγμένοι που χάσαμε το παιδί μας, να μετατρεπόμαστε από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες, σε μία δίκη παρωδία, χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης από τους δικηγόρους μας.

Και οι δικαστές, εξαιτίας των σφαλμάτων του εισαγγελέα, να αγνοούν την ύπαρξη αυτοπτών μαρτύρων και να ερωτώμαι εγώ ως πατέρας από την Έδρα, αν γνωρίζω την ύπαρξη αυτών…

Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Έσπασαν το παιδί μας στο ξύλο και να μην μπορούμε να φτάσουμε στο δικαστήριο να υποστηρίξουμε το δίκιο μας;

Γιατί ενοχλεί να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας με αυτή του Εισαγγελέα; Προς την κατεύθυνση της αλήθειας και του δικαίου δεν προσανατολιζόμαστε όλοι; Η μήνυσή μας, με τα ντοκουμέντα που παραθέτουμε σ αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά.

Ήδη κατά της Απορριπτικής Διάταξης της εισαγγελέως καταθέσαμε προσφυγή προς τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, αιτούμενοι την συνεκδίκαση της μήνυσής μας.

Ελπίζουμε ότι το αίτημά μας θα εξεταστεί με πολύ προσοχή, ότι θα ληφθούν υπόψιν όλοι οι παράμετροι και ότι η απόφαση θα εφαρμόσει την αρχή της ισονομίας και της δίκαιης δίκης».

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα:

www.larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πόσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε μία μέρα

Την Παρασκευή 25/11/2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό  στην Λαμία Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *