Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Οικονόμου στην ΚΟ της ΝΔ: “Ο πήχης μας δεν είναι τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ – Η αποϊδεολογικοποίηση οδηγεί στη συντριβή των παραδοσιακών κομμάτων”

Η τοποθέτηση του Βουλευτή  Φθιώτιδας κ. Γιάννη Οικονόμου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  της Νέας Δημοκρατίας

O Βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ότι τόσο για λόγους αξιακούς και θεσμικούς όσο και για λόγους αποτελεσματικότητας και προοπτικής, ή και για όλα αυτά μαζί, ένα κρίσιμο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ αποφάσισε να μην την υπερψηφίσει αυτή τη φορά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ενώ η Κυβέρνηση κατάφερε να φέρει την ανεργία κοντά στο 10%, μείωσε πάνω από 50 φόρους, αύξησε τον κατώτατο μισθό, όπως και τις συντάξεις και τους μισθούς. Όμως, παράλληλα, έχουμε πολλούς ανθρώπους που αντικειμενικά τα βγάζουν δύσκολα πέρα όχι επειδή είναι άνεργοι, αλλά διότι εργάζονται σε κακοπληρωμένες δουλειές: το 53% των μισθωτών αμείβεται με 1000 ευρώ και λιγότερα. Και μόλις το 10% λαμβάνει μισθό μεγαλύτερο από 2000 ευρώ μεικτά. Δεκάδες χιλιάδες καταρτισμένοι άνθρωποι 30-40 ετών, με προσόντα αυξημένα, εργάζονται με μισθούς που υπολείπονται των προσόντων τους και των επενδύσεων που έκαναν για να αποκτήσουν τα προσόντα αυτά.

Ο πήχης μας, είπε ο κ. Οικονόμου, δεν είναι πια τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες έχουν πια σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορούμε να φέρουμε ουσιώδεις βελτιώσεις στη ζωή και το βιοτικό τους επίπεδο, αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε όπως σήμερα. Όχι γιατί αυτά που κάνουμε είναι λάθος, αλλά επειδή στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης μας δεν φαίνονται αρκετά και ικανά να εμπνεύσουν προοπτική ότι θα υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Η απτή πιθανότητα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα είναι το κύριο πολιτικό διακύβευμα και το αίτημα της κοινωνίας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα αίτημα για ένα κοινωνικό συμβόλαιο, με χαρακτηριστικά σοβαρής αναδιανομής. Και αυτό ξεπερνά κατά πολύ τις σημειακές βελτιώσεις, που οι πολιτικές της Κυβέρνησης έχουν φέρει στη ζωή και την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο πολίτης δεν αποδέχεται να υπάρχουν εντός Ελλάδας άβατα, στα οποία δεν μπορεί να μεταβεί και να μετάσχει εξαιτίας οικονομικής υστέρησης, ούτε να αισθάνεται ότι η διαρκής βελτίωση που συντελείται απέχει πολύ από το να του εξασφαλίσει ένα εισόδημα που θα του επιτρέψει να προσφέρει στα παιδιά του έστω αυτά που του πρόσφεραν οι δικοί του γονείς.

Η υποταγή στη λογική του ότι με τα μνημόνια χάσαμε το 30% των εισοδημάτων μας και ταυτόχρονα η ζωή έγινε πιο ακριβή παντού, αλλά κάποια στιγμή θα προσαρμοστούμε, δεν πείθει, ακόμα και υπό την απειλή πως όποια άλλη πολιτική θα οδηγούσε σε νέα μνημόνια, κατέληξε ο κ. Οικονόμου. Συγκρατεί σε ένα βαθμό τους πολίτες για να μην προστρέξουν στους αερολόγους των λεφτόδενδρων, αλλά υπονομεύει ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη τους σε εμάς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

3η Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής  του Δήμου Καμένων Βούρλων

Την Πέμπτη 18/7/2024 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η 3η Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής  του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *