Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Γιατί να επιλέξω το Π.Ο.Α. Άμφισσας”;;;

Η Πρόεδρος του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη, συμμετείχε στην Ημερίδα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Οι οικονομικές σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου» που διοργανώθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 μέσω Webex.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν περισσότερα από 20 Λύκεια όπως, το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, το 1ο και το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου, το 3ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου, το 5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, το ΕΠΑΛ Καρύστου, το 2ο Λύκειο Γλυφάδας, το ΕΠΑΛ Περάματος κ.α. Στην Ημερίδα επίσης εκπροσωπήθηκαν το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Η κυρία Κατσαΐτη ενημέρωσε τους υποψήφιους του 4ου επιστημονικού παιδιού σχετικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τμήματος ΠΟΑ, ΓΠΑ, καθώς και τη δομή των σπουδών στο τμήμα. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του τμήματος τόνισε α) τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων (εγγραφή στο Οικονομικό Επιμελητήριο και συμμετοχή στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ) επιπλέον των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Περιφερειολόγου, β) το νέο σε ηλικία και διεθνούς κύριους ακαδημαϊκό προσωπικό του τμήματος, γ) τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υποδομές του τμήματος, δ) το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος διαβίωσης, την τοποθεσία και το ασφαλές και φιλικό περιβάλλον που συνδυάζει η πόλη της Άμφισσας και ε) την προσιτή βάση εισαγωγής.

Τέλος, η κυρία Κατσαΐτη συζήτησε ζητήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που απασχολούν το σύνολο των υποψηφίων ανεξάρτητα με την κατεύθυνση των σπουδών τους καθώς και τόνισε τη σημασία της επιλογής με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας, και ανάλογα με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσίασαν στην προβολή του «The Fall Guy» στο Λονδίνο

H υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Έμιλι Μπλαντ έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Τζον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *