Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιορτή παραδοσιακού σπόρου και οικολογικού κήπου- μπαξέ θα πραγματοποιηθεί στις Σταγιάτες το διήμερο 29 & 30 Απριλίου

Στη φετινή γιορτή θα συζητήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες για τα κοινά αγαθά, το νερό, τους σπόρους, τη γη, τον αέρα, τους δημόσιους χώρους και την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τα κέντρα εξουσίας και το κεφάλαιο.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές «αυτά που ίσως θεωρούνται δεδομένα, δεν είναι και τα κινήματα για τη γη και την ελευθερία μάχονται για την υπεράσπισή τους απέναντι στην επιβολή των κανόνων της αγοράς και την κρατική καταστολή. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των σπόρων και της γης, ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις ανεμογεννήτριες και το LNG, συναντώνται και συνομιλούν για να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας συλλογικά σε μια κοινωνία με αυτόνομες κοινότητες αγώνα και ελεύθερους ανθρώπους».
Το πρόγραμμα της Γιορτής
Σάββατο 29/4/23
10:00 Έναρξη γιορτής – διάθεση φυτωρίων, 10:30 Εργαστήρι COB φυσική δόμηση και βιοκλιματική αρχιτεκτονική, 12:00 Εργαστήρι για παιδιά, δημιουργία λαχανόκηπου, 17:00 Συζήτηση: Κοινά αγαθά, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, αντιστάσεις. Συμμετέχουν: Γιάννης Μπίλλας, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, Αιγίλοπας, Α.Π.Ο.Δράσης
Κυριακή 30/4/23
10:30 Εργαστήρι αναπαραγωγής και συντήρησης φυτών και σπόρων, 11:30 Ανταλλαγή Σπόρων, 12:30 Συζήτηση: Αυτόνομες κοινότητες, κοινότητες αγώνα. Συμμετέχουν: Λεωνίδας Οικονομάκης, Α.Π.Ο.Δράσης, Αιγίλοπας, 15:00 Γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Παίζουν: Αντώνης Βούλγαρης, Λαούτο / Μιχάλης Καραμούτης, Κλαρίνο / Τρύφων Καρατζιώλης, Βιολί / Απόστολος Κανδήλας, Κρουστά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οι διαφοροποιήσεις της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 συγκριτικά με εκείνη της 21ης Μαΐου 2023.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά σε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *