Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γνωρίστε αυτή την πανέμορφη, αλλά άγνωστη λίμνη ονομάζεται του Παπά η Λίμνη

Λίγο μετά από τον βιολογικό καθαρισμό της Μεθώνης Μεσσηνίας, ΒΑ του Πυργάκη, σχηματίζεται αβαθής κυκλικός όρμος, ο όποιος ονομάζεται του Παπά η Λίμνη. Γνωρίστε αυτή την πανέμορφη, αλλά άγνωστη λίμνη, με τα εναέρια γυρίσματα της ομάδας Walking in Hellas:

Δείτε το βίντεο στο idrones.gr.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί:

Βαθύς είναι μόνον στό στόμιο, το οποίο είναι πολύ στενό. “Όπως αναφέρει ο Ή. Σπονδύλης, «κατά μήκος των τοιχωμάτων της βόρειας πλευράς του περάσματος, διαγράφονται στον ασβεστόλιθο αλλεπάλληλα καταποντισμένα ίχνη ακτογραμμής σε βάθη από 1 έως 7 μ. περίπου. Για την ονομασία της έχουν διασωθεί δύο παραδόσεις. Κατά την πρώτη ένας παπάς, ο όποιος είχε μεταβεί εκεί, είδε στην ακτή ένα λαγό. Έτρεξε να τον πιάσει και αυτός κολυμπώντας πήγε προς το στόμιο.

Τον ακολούθησε ο παπάς και όταν έφθασε στο βαθύ μέρος, επειδή δεν γνώριζε να κολυμπά πνίγηκε. Η δεύτερη εκδοχή λέει η περιοχή ήταν αλώνι, στο όποιον αλώνιζαν τα σιτηρά. Ό παπάς πήγε εκεί να αλωνίσει γιορτινή ημέρα και δεν λειτούργησε στην εκκλησία. Τότε έγινε σεισμός και γκρεμίστηκε ή περιοχή, σχηματίστηκε η λίμνη, ή δε παραγωγή του παπά καταστράφηκε.

Έως τις αρχές του 20ού αιώνος βόρεια της λίμνης προς το διάσελον υπήρχαν χωράφια, τα όποια οι ιδιοκτήτες έσπειραν, όπως και κάθε επίπεδη έκταση, ή οποία υπήρχε στο βουνό. Και οι δύο παραδόσεις περί της ονομασίας της λίμνης είναι αιτιολογικές, αιτιολογούν δηλαδή την προέλευση της ονομασίας αυτής.

Στην λίμνη αυτήν έως τούς πρώτους μετακατοχικούς χρόνους οι γυναίκες μετέφεραν με τα γαϊδούρια δεμάτια λινάρια και σπάρτα, τα όποια άφηναν εκεί για δυο ημέρες μέσα στο νερό και εν συνεχεία τα μετέφεραν στα σπίτια τους για να αρχίσει η επεξεργασία στον αργαλειό για να υφάνουν λινά σεντόνια, έλαιόπανα Κ.λπ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Λιθουανία αποτελεί ένα ζωντανό «μίγμα» ανατολικής και δυτικής Ευρώπης και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες, ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωζώνης –αργούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυξανόμενο χρέος και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *