Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας για την πανελλαδική ημέρα δράσης ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των αποτελεσμάτων της επικίνδυνης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, των συνεπειών της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει της υγεία ως εμπόρευμα και κόστος.

Βλέπουμε καθημερινά συνανθρώπους μας να νοσούν, να νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο μας. Συνανθρώπους μας να στοιβάζονται για εξέταση και έλεγχο με αποτέλεσμα πολλοί να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Βλέπουμε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο νοσοκομείο και σε κέντρα υγείας. Το νοσοκομείο μας να μετατρέπεται σε «μίας νόσου» και τα κέντρα υγείας σε τροχονόμους για το ποιος θα πάει στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην υγεία του λαού. Βλέπουμε εμάς και τους συναδέλφους μας να γινόμαστε μπαλάκι για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, να δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια, απανωτές βάρδιες και συνεχείς εφημερίες.

Βλέπουμε με αγωνία τα πρωτόκολλα υπερ-μετάδοσης του ιού σε μέσα μεταφοράς, χώρους εργασίας και σχολεία. Μάλιστα, καλούμαστε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας ύστερα από 5 μόλις μέρες καραντίνας, χωρίς καν τεστ! Ενώ, όπου υπάρχει δυνατότητα η εργασία θα συνεχίζεται διαδικτυακά, ακόμα κι αν είσαι άρρωστος!

Στον αντίποδα όλων,

Βλέπουμε να προχωράνε οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ», που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων, λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Βλέπουμε να μην γίνεται καμιά πρόσληψη στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας, την ώρα που το φόρτο της εργασίας είναι μεγαλύτερο, και οι ελλείψεις υπήρχαν πριν την πανδημία. Δεν γίνεται αντικατάσταση των συναδέλφων που φεύγουν, ενώ παραμένουν σε αναστολή χιλιάδες συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί με κίνδυνο ακόμη και την απόλυση.

Ακόμη, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης μέσα στο επόμενο εξάμηνο έρχονται ακόμη μια φορά περισσότεροι από 150 συμβασιούχοι σε δομές υγείας σε όλο το νομό. Έχει, ήδη, αποφασιστεί η αντικατάσταση των συμβάσεων σε καθαριότητα και φύλαξη με εργολαβίες. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι συμβασιούχοι σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες καλύπτουν πάγιες ανάγκες των δομών υγείας και είναι απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία τους. Από την άλλη, την ώρα που φανερά προετοιμάζουν το κλείσιμο τμημάτων και νοσοκομείων για παράδοση υπηρεσιών σε επιχειρηματίες, πίσω από «κλειστές πόρτες» καλλιεργούν φρούδες ελπίδες για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αρκεί να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις!

Παρακολουθούμε την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τους ρυθμούς ανάπτυξης, για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτά, όμως, δεν έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες μας! Συνεχίζουν να μην στηρίζουν τα νοσοκομεία, να μην γίνονται προσλήψεις, μάλιστα ο προϋπολογισμός για την υγεία μειώνεται για το 2022. Η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων, σημαίνει ακριβότερο ρεύμα και ενέργεια, κύμα ακρίβειας για κάθε νοικοκυριό!

Αποδεικνύεται πως οι ανάγκες μας έρχονται σε αντίθεση με την «ανοσία των κερδών» των επιχειρήσεων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες!

ΩΣ ΕΔΩ! Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, το μέλλον που αξίζουμε!

Απαιτούμε:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

-Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

-Πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.

-Καμία ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Καλούμε άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΚ να αποφασίσει τη συμμετοχή του στην αγωνιστική κινητοποίηση.

Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσης και οργάνωσης για τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων.

Να καταστρώσει και να υλοποιήσει σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων με στόχο την ανάδειξη των διεκδικήσεων και των αναγκών υγειονομικών και ασθενών, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία των υγειονομικών και τους φορείς του λαού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 – 3:00 Μ.Μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις ως το 2030 ο Δήμος Δωρίδος

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δωρίδος «Ο Δήμος Δωρίδος, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *