Παρασκευή , 9 Ιουνίου 2023

Η Αναπαράσταση, της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων το απόγευμα του Σάββατου, 22 Απριλίου 2023

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Η πόλη της Άμφισσας γιορτάζει την 202η Επέτειο Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων και τα βλέμματα όλων το απόγευμα του Σάββατου, 22 Απριλίου 2023, στράφηκαν στην αναπαράσταση του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος. Σύλλογοι, Σωματεία και πολίτες που έλαβαν μέρος κέρδισαν το χειροκρότημα όλων όσοι έδωσαν το παρών, έστω και αν ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος με αποτέλεσμα ορισμένα από τα προγραμματισμένα δρώμενα να συμπτυχθούν εντός του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου Ελληνικής Επανάστασης- Οικίας Πανουργιά.

Η αρχή έγινε το απόγευμα, στην Πλατεία Ησαΐα, όπου έγινε η συγκέντρωση των συμμετεχόντων, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η πομπή προς το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης- Οικία Πανουργιά. Η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε οδήγησε στην ολιγόωρη διακοπή των προγραμματισμένων προς παρουσίαση δρώμενων, ενώ συνεκτιμώντας τα δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των εκατοντάδων συμμετεχόντων ο Δήμος Δελφών αποφάσισε και ανακοίνωσε την ακύρωση της ανάβασης προς τα Πηγάδια και ακολούθως προς το Κάστρο.

Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει τη σκηνοθεσία και το συντονισμό των δρώμενων, επιδεικνύοντας άριστη ετοιμότητα, με το που επέτρεψε ο καιρός παρουσίασαν εντός του περιβάλλοντος χώρου της Οικίας Πανουργία μία σύμπτυξη όλων όσων είχαν σχεδιαστεί, ξεκινώντας από την πρώτη πράξη που ήταν προγραμματισμένη για τον εν λόγω χώρο και καταλήγοντας ακολούθως στην Αναπαράσταση της Απελευθέρωσης του Κάστρου.

Ο κ. Δημήτρης Αποστόλου, η κ. Έφη Ζουμά και η κ. Βίκυ Ζουμά, ως επικεφαλής της παρουσίασης των δρώμενων, απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοση των γεγονότων και τη μεταφορά του κλίματος αλλά και του πνεύματος της εποχής, έστω και υπό τις συγκεκριμένες έκτακτες συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, Συλλόγους, Σωματεία και μεμονωμένους πολίτες, τόσο από την περιοχή όσο και από διάφορα σημεία της χώρας, ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Άμφισσα και έδωσε το έναυσμα ώστε το εορταστικό κλίμα να μεταφερθεί στην Πλατεία Κεχαγιά, όπου ο Δήμος είχε προγραμματίσει και πραγματοποίησε ένα υπέροχο παραδοσιακό γλέντι, με κεράσματα και χορούς, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και το σπουδαίο ερμηνευτή Παναγιώτη Λάλεζα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε Μάκρη, Γραμμένη και Καστρί ο Γιάννης Οικονόμου

  Το πρόγραμμα του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για αύριο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *