Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η αποστακτική περίοδο 2022-2023 ξεκινά στην Ευρυτανία από 15/10/22 έως 15/12/22

Την έγκριση από το Τελωνείο Στυλίδας έλαβαν η Π.Ε. Ευρυτανίας και η Π.Ε. Φθιώτιδας για το δίμηνο απόσταξης αποσταγματοποιών (διημέρων) για την αποστακτική περίοδο 2022-2023 και συγκεκριμένα από 15 Οκτωβρίου 2022 έως 15 Δεκεμβρίου 2022.

Η απόφαση αυτή αναφέρεται στους αμπελοκαλλιεργητές ή τους παραγωγούς οι οποίοι επιτρέπεται να αποστάζουν τις πρώτες ύλες της παραγωγής τους, με απλούς χάλκινους άμβικες χωρητικότητας μέχρι 130 λίτρων ή με πήλινους άμβικες χωρητικότητας μέχρι 40 λίτρων, μέσα σε ένα δίμηνο χρονικό διάστημα που καθορίζεται στη χρονική περίοδο από 1η Αυγούστου κάθε έτους έως 31 Ιουλίου του επομένου, για κάθε δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα ή κοινότητα από τον Προϊστάμενο της οικείας Τελωνειακής Περιφέρειας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που λόγω δυσμενών συνθηκών ή σοβαρών καταστροφών ή ζημιών από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως χαλάζι, παγετός, πλημμύρες, καύσωνες, δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή εντός του καθορισθέντος διμήνου, επιτρέπεται με απόφαση της οικείας Τελωνειακής Περιφέρειας η παράταση του διμήνου για έναν ακόμη μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων επιτρέπεται να εκδίδουν βεβαιώσεις μόνον σε αμπελοκτήμονες των οποίων η έκταση της αμπέλου είναι μέχρι ένα (1) στρέμμα.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ποιες Βιταμίνες είναι πιθανό να σου λείπουν και σε τι σου χρειάζονται

Διαφορετικές βιταμίνες παίζουν διαφορετικό ρόλο στο σώμα και ένα άτομο χρειάζεται διαφορετική ποσότητα από κάθε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *