Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Cadbury αποσύρει επιδόρπια σοκολάτας λόγω βακτηρίου λιστέρια

Η εταιρεία Muller, που παράγει τις δημοφιλείς σοκολάτες Cadbury, απέσυρε επιδόρπια σοκολάτας από την αγορά και προειδοποιεί να μην καταναλωθούν εάν έχουν ήδη αγοραστεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να είναι μολυσμένα με το βακτήριο λιστέρια.

Το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, μια ασθένεια η οποία μοιάζει με τη γρίπη, προκαλώντας συμπτώματα όπως: υψηλός πυρετός, μυϊκός πόνος ή άλγος, ρίγη, αίσθημα ή αδιαθεσία και διάρροια.

Σε ορισμένες (σπάνιες) περιπτώσεις, η λοίμωξη από λιστέρια μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές, όπως η μηνιγγίτιδα. Μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από λιστέρια διατρέχουν οι εγκυμονούσες, τα νεογέννητα βρέφη, τα άτομα άνω των 65 ετών και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με το BBC, τα παρακάτω 6 επιδόρπια που ανακαλούνται είναι:

Cadbury Daim Chocolate Dessert
Cadbury Crunchie Chocolate Dessert
Cadbury Flake Chocolate Dessert
Cadbury Dairy Milk Buttons Chocolate Dessert
Cadbury Dairy Milk Chunks Chocolate Dessert
Cadbury Heroes Chocolate Dessert
Ο συναγερμός που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Τυποποίησης Τροφίμων (FSA) αφορά τα επιδόρπια σοκολάτας Crunchie, Daim, Flake, Dairy Milk Buttons και Dairy Milk Chunks των 75g, τα οποία πωλούνται μεμονωμένα, καθώς και την εξάδα των επιδόρπιων Cadbury Heroes των 75g.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 20:00, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *