Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αδιαμφισβήτητα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ολοζώντανο, υπαίθριο μουσείο στην καρδιά της πόλης

Από τις πιο όμορφες βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με πανέμορφα νεοκλασικά και την Ακρόπολη σε gros plan, αποτελεί μία από τις πιο νοσταλγικές διαδρομές, που ταξιδεύουν τον περιπατητή στο παρελθόν, της παλιάς καλής Αθήνας.

Και, φυσικά, πάντα θα αποτελεί ιδανική αφορμή για να βρεθεί κανείς στην καρδιά της πόλης και να απολαύσει μια βόλτα που θα του προσφέρει εικόνες που ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου.

Με σημείο αναφοράς του τα ιστορικά μνημεία που τον περιβάλλον, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου αποτελεί τον μεγαλύτερο περίπατο της Αθήνας αλλά και ιδανική αφορμή για μια υπέροχη βόλτα στην καρδιά της πόλης, με άρωμα και αύρα από τα παλιά.

Η βόλτα εδώ, λοιπόν, ξεκινάει από το ύψος του Ναού του Ολυμπίου Διός, ενώ 20 μέτρα από την αφετηρία και στο ύψος της οδού Βύρωνος αρχίζει να ξεδιπλώνεται το υπαίθριο μουσείο.

Σε αυτό το σημείο, στη συμβολή των δύο οδών, βρίσκεται το άγαλμα του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το κτήριο Weiler, ένα από τα πρώτα δημόσια κτήρια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Ακριβώς δίπλα, στην πεζοδρομημένη οδό Μακρυγιάννη, απέναντι από την έξοδο του σταθμού του μετρό Ακρόπολη, βρίσκονται πολλά καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ένας αρχαίος κόσμος σε σύγχρονο πλαίσιο
Ανηφορίζοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα αισθανθείτε πως διασχίζετε έναν αρχαίο κόσμο σε σύγχρονο πλαίσιο, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να στέκονται υπερήφανα στα δεξιά σας, αλλά και υπέροχα κτίσματα του 19ου και 20ου αιώνα να τραβούν μονίμως την προσοχή σας.

Αξίζει να κάνετε μια παράκαμψη στρίβοντας δεξιά για να δείτε από κοντά το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ενώ στη συνέχεια θα δείτε το Βωμό των Νυμφών. Εδώ είναι το σημείο που τελειώνει η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μετονομάζεται σε Αποστόλου Παύλου.

Τις Κυριακές ο πεζόδρομος πλημμυρίζει με κόσμο που απολαμβάνει τη βόλτα του, οπότε, αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία και έχετε τη δυνατότητα επιλογής, πηγαίνετε εκεί μια άλλη μέρα, μια καθημερινή!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Φαρμακοβιομηχανία δηλώνει αντίθετη στο άρθρο 64 του νέου νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας προβλέπει πως βασικός πόρος του ΠΦΣ είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *