Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η έκταση των 115 στρεμμάτων στο χώρο των πρώην Λατομείων Κορυδαλλού, που απαλλοτριώθηκε για να γίνει πάρκο αναψυχής έγινε χωματερή

Η έκταση των 115 στρεμμάτων στο χώρο των πρώην Λατομείων Κορυδαλλού, που απαλλοτριώθηκε έναντι 17 εκατ. ευρώ για να γίνει πάρκο αναψυχής και χώρος πρασίνου και πολιτισμού, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια όχι μόνον παραμένει αναξιοποίητη αλλά συνεχίζεται η παράνομη απόρριψη μπαζών.

Το θέμα φέρνει ξανά στην επιφάνεια με αφορμή επιτόπια αυτοψία στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε παράνομη απόρριψη μπαζών ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, θέτοντας προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή Κορυδαλλού, που έχει την ευθύνη φύλαξης και αξιοποίησης του χώρου αλλά και την Αστυνομία και τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του κου Χρήστου επισημαίνεται ότι «για το όλο θέμα πριν από ένα χρόνο, με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας ότι «το μπάζωμα των Λατομείων συνεχίζεται ακάθεκτα παρά την παραχώρηση τους στο δήμο Κορυδαλλού» και τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας της περιοχής».

Στην ανακοίνωση με τίτλο: «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, σημειώνονται τα ακόλουθα:

-«Στις 2 Μαϊου 2023, εκπρόσωποι του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» διαπίστωσαν ότι στην έκταση των 115 στρεμμάτων, στο χώρο των πρώην Λατομείων, ένα φορτηγό ξεφόρτωνε χώματα εκσκαφών (τούβλα και λοιπά οικοδομικά υλικά).

Ως οφείλαμε, καλέσαμε άμεσα την Αστυνομία για να ερευνήσει την νομιμότητα αυτών των ενεργειών καθώς μόλις πριν ένα μήνα υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Κορυδαλλού, στον Εισαγγελέα Πειραιά για όλες τις έκνομες ενέργειες (γηπεδάκια, μπάζα κ.τ.λ.), που εξελίσσονται στην αναξιοποίητη αυτή έκταση.

Αντίστοιχη καταγγελτήρια αναφορά υποβάλλαμε και εχθές κατά των υπευθύνων του Δήμου Κορυδαλλού ενώ ζητήσαμε από την αστυνομία να ελέγξει τον οδηγό του φορτηγού, την αιτία που ξεφορτώθηκαν αυτά τα φορτία και αν είχε παραστατικά για να τα μεταφέρει.

Είμαστε πεπεισμένοι και σίγουροι ότι όλα αυτά τα έργα είναι παράνομα, για αυτό και εκ νέου ασκήσαμε και χθες μηνυτήρια αναφορά για τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Σημειώνουμε ότι για το όλο θέμα πριν από ένα χρόνο, με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας ότι «το μπάζωμα των Λατομείων συνεχίζεται ακάθεκτα παρά την παραχώρηση τους στο δήμο Κορυδαλλού» και τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας της περιοχής. Και το σημειώνουμε γιατί, εχθές, ο Διοικητής της Αστυνομίας και οι συνεργάτες του ήρθαν – κυριολεκτικά – μετά από μιάμιση ώρα.

Καλούμε μία ακόμα φορά τους αρμόδιους του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ασκήσουν κατάλληλα τα καθήκοντά τους, γιατί το επόμενο βήμα θα είναι να λογοδοτήσουν τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στους δημότες του Κορυδαλλού.

Την αποκλειστική ευθύνη της φύλαξης, της προστασίας και της ασφάλειας του χώρου την έχει ο δήμος, ενώ παρών σε όλα τα χθεσινά γεγονότα ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε δημόσια στους παρευρισκόμενους πως σήμερα 3 Μαϊου 2023, θα έδινε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα για τα συγκεκριμένα έργα (μελέτες, πολεοδομικές άδειες κλπ) αλλά μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαμε ουδεμία απάντηση.

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, συγκάλυψης και απουσίας λογοδοσίας, έλλειψης ενημέρωσης των φορολογούμενων δημοτών για το χώρο των 115 στρεμμάτων των πρώην λατομείων Κορυδαλλού, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, παραδέχθηκε ότι πραγματοποιούνται… «νόμιμες εργασίες διαμόρφωσης» του χώρου.

Μήνες τώρα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενεργοί πολίτες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ζητούν να ενημερωθούν, ποια είναι η φύση των εργασιών που εκτελούνται, ποια είναι η προέλευση των υλικών και με ποίου την εντολή και την κάλυψη τοποθετούνται στοίβες χωμάτων σε ένα χώρο ο οποίος ανήκει στον Κορυδαλλό και τους φορολογούμενους δημότες του.

Δύο χρόνια τώρα η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρατήσει την αλήθεια «θαμμένη κάτω από τα μπάζα». Αλλά η αλήθεια, αργά η γρήγορα, αναδύεται στην επιφάνεια και τιμωρεί όσους την έκρυβαν.

Για τον συνδυασμό «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» και τον επικεφαλής του Στέφανο Χρήστου, το θέμα των 115 στρεμμάτων και κατ’ επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος και η διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Εξάλλου ένα χρόνο πριν, το Μαίο του 2022, ο Στέφανος Χρήστου, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες του Κορυδαλλού, κατήγγειλε «την πλήρη εγκατάλειψη και διαρκή επιβάρυνση της έκτασης από αδρανή υλικά, άγνωστης προέλευσης», θέτοντας ενώπιον των μεγάλων ευθυνών της τη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου.

Είναι θλιβερό και το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι δημότες, ότι δεν έχει ξαναπεράσει από τον Κορυδαλλό, δημοτική αρχή με τέτοια έλλειψη πολιτικού πολιτισμού αλλά (κυρίως) με τέτοιο μέγεθος ανεντιμότητας, παρανομίας, ψευδολογία και ασέβειας στους δημότες.

Το θράσος τους και ο κατήφορος τους οδήγησε στον να μας καταγγέλλουν ότι δήθεν «εμποδίζουμε την πρόοδο» των ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ τους. Έχουν δίκιο όμως.

Μπαίνουμε μπροστά για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Μπαίνουμε μπροστά για αποτρέψουμε τη μετατροπή αυτής της πολύτιμης έκτασης (που η απαλοτρίωσή της κόστισε 17 εκατ. Ευρώ) σε μπαζότοπο.

Μπαίνουμε μπροστά για να γίνει η πόλη μας, Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά.

Και εκείνους θα τους θυμόμαστε ως «το όνειδος» του Κορυδαλλού».

ecopress.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τι συμβολίζει η ημέρα, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος;

Την Δευτέρα (5/6) η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *