Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ με αεροσκάφη F 16 της 111 Πτέρυγας Μάχης στην Ν. Αγχίαλο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έθεσε το θέμα της συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση αυτή στον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το enoplos.gr και εν τέλεια η Ελλάδα θα συμμετάσχει με αεροσκάφη F 16 της 111 Πτέρυγας Μάχης στην Ν. Αγχίαλο.

Η «Air Defender», αποτελεί την μεγαλύτερη πολυεθνική αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ στην οποία θα συμμετάσχουν 24 χώρες με 220 αεροσκάφη και 23 διαφορετικούς τύπους μαχητικών. Υπολογίζεται ότι για την ομαλή λειτουργία της ασκήσεως θα χρειαστούν πάνω από 10.000 άτομα προσωπικό.

Η Air Defender 23 θα είναι υπό την αιγίδα της Γερμανίας και προγραμματίζεται να διεξαχθεί από 11 έως 23 Ιουνίου, στον εναέριο χώρο Γερμανίας – Ολλανδίας – Τσεχίας, για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια πολυεθνική άσκηση που επικεντρώνεται σε ζωντανές πτήσεις σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο και θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη Γερμανία.
Οι συμμετέχουσες Πολεμικές Αεροπορίες θα εκτεθούν σε σενάρια εκπαίδευσης που προσομοιώνουν ένα σενάριο του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, δηλαδή τη συλλογική άμυνα του εδάφους της Συμμαχίας.
Η Ελλάδα καταρχάς δεν συμμετείχε στην εν λόγω Άσκηση γεγονός που επισημάνθηκε άμεσα τόσο από το ΓΕΕΘΑ όσο και το ΓΕΑ.

Η άσκηση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντική καθώς τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από πολλές διαφορετικές αεροπορικές βάσεις στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Τσεχία. Ουσιαστικά ο χώρος διεξαγωγής της ασκήσεως θα είναι όλος ο εναέριος χώρος της κεντρικής Ευρώπης και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 1800 έξοδοι αεροσκαφών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προχωρά η κατασκευή μεταλλικού οδοστρώματος στη γέφυρα στο “Πάντα Βρέχει” στο πιο γνωστό αξιοθέατο της Ευρυτανίας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή μεταλλικού οδοστρώματος στη γέφυρα που ενώνει τη Δημοτική Ενότητα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *