Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Ελβετία τιμώμενη χώρα στις Εορτές Εξόδου 2023 Μεσολογγίου

Με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Stefan Estermann συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, για την επίσημη πρόσκληση ανακήρυξης της Ελβετίας ως Τιμώμενης Χώρας των Εορτών Εξόδου 2023.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, ο Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για την ιδιαίτερη τιμή προς τη χώρα του, την αναγνώριση και την τιμή προς τους Ελβετούς Φιλέλληνες, οι οποίοι συγκαταλέγονται στο πάνθεο των ηρώων, πλάι πλάι με τους Έλληνες αγωνιστές καθώς προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Επανάσταση.

Οι Ελβετοί Φιλέλληνες με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για την ελληνική ανεξαρτησία και υποστήριξαν την εθνική παλιγγενεσία ως να επρόκειτο για την δική τους πατρίδα.


Συνέβαλαν τα μέγιστα καθ’ όλη την διάρκειά της Επανάστασης και του ξεσηκωμού και ιδιαιτέρως κατά την πολιορκία του Μεσολογγίου και την Έξοδο.

Ο επιστήθιος φίλος του Ιωάννη Καποδίστρια, Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος, ο Ιωάννης Ιάκωβος Μέγιερ, ο Αμαδαίος-Εμμανουήλ Χαν συνιστούν την επιτομή των δεκάδων ή εκατοντάδων Ελβετών που έκαναν δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για εμάς, τα ιδεώδη και τις αξίες του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο Κώστας Λύρος κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Ελβετό Πρέσβη αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και πολιτισμού που συνδέουν τις δυο χώρες και στην ανεκτίμητη προσφορά των Φιλελλήνων στην πολιορκία του Μεσολογγίου, στους οποίους οφείλουμε ευγνωμοσύνη και θα πρέπει να μνημονεύουμε και να τιμούμε, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου.

sinidisi.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO Στην «5η Ευρωπαϊκή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *