Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μάς προσκαλεί για δύο παραστάσεις στο ΠΑΛΛΑΣ, Δευτέρα 13 και 14 Μαρτίου.

Το κόκκινο βιολί κινείται στην σκηνή σαν αερικό, τα χέρια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα χορεύουν και οι μελωδίες της μάς ταξιδεύουν, άλλωστε όπως λένε, η μουσική είναι γιατρός.

Μέσα στις αγριότητες, όπως σημειώνει, της εποχής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα μάς προσκαλεί για δύο παραστάσεις στο ΠΑΛΛΑΣ, τονίζοντας στο iefimerida πώς, αν έγραφε το sountrack των ημερών που ζούμε θα ήταν ελπιδοφόρο με ήχους που θα μπορούσαν να απαλύνουν τις αγριότητες της σημερινής εποχής.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μάς προσκαλεί στο Παλλάς Δευτέρα 13 και 14 Μαρτίου. Μαζί της οι αγαπημένοι της μουσικοί και φίλοι και το μαγικό της βιολί με το οποίο θα διευθύνει μία δική της ιεροτελεστία της άνοιξης, ένα διονυσιακό ταξίδι στη μουσική από τους προσωπικούς της δίσκους και βέβαια μία περιήγηση στα κινηματογραφικά λιβάδια, στα τοπία και τις πόλεις που μας έχει γνωρίσει, στις γεύσεις και τα χρώματα με τα οποία συνδέσαμε τις μελωδίες της όλα αυτά τα χρόνια.

Λίγο πριν τις εμφανίσεις της στο Παλλάς η Ευανθία Ρεμπούτσικα μοιράζεται τις σκέψεις της με το iefimerida.gr. «Έχουμε ετοιμάσει μια βραδιά ύμνο στην Άνοιξη, την εποχή που σηματοδοτεί την μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι» μία άνοιξη που τόσο όλοι έχουμε ανάγκη, αναφέρει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

«Μια εποχή που θεωρείται η πιο ιδανική από όλες τις άλλες εποχές γιατί μας δίνει την ελπίδα πως κάτι όμορφο θα ανθήσει. Με τους συνεργάτες μου έχουμε επιλέξει μουσικές που θα μας κάνουν να νιώσουμε μιαν αρχέγονη χαρά, συναισθήματα που κάπου στο διάβα της ζωής του ο καθένας από εμάς τα λησμόνησε».

Τραγούδια αγαπημένα και soundtrack από ταινίες, μοναδικές μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που όπως λέει, δεν ξεχωρίζει, μιας και η μουσική είναι μία. «Η μουσική είναι μια γλώσσα που μιλάει στην καρδιά, είτε ακούς τραγούδια, είτε ακούς κινηματογραφικά θέματα, εκείνο που θα σε συνεπάρει είναι η συγκίνηση. Μια συγκίνηση που θα σε κάνει να θυμηθείς, να ονειρευτείς και να νιώσεις πως οι μελωδίες σου μιλούν. Για μένα η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, είναι η Μούσα των ανθρώπων όλου του κόσμου».

 

Αν δεν ήμουν μουσικός, ίσως ήμουν γιατρός, ή θα είχα σπουδάσει στην Καλών Τεχνών, λέει η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο iefimerida
Πώς η Ευανθία Ρεμπούτσικα γράφει μουσική
Μιλήστε μας για τη σχέση σας με τον κινηματογράφο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είστε εν μέρει σκηνοθέτης, γιατί οδηγεί η μουσική την πλοκή. «Από μικρό παιδί βλέποντας τις ταινίες στον κινηματογράφο του πατέρα μου, έφτιαχνα στην φαντασία μου διάφορες ιστορίες και άρχισα να σκέφτομαι ποια μουσική θα τους ταίριαζε. Όταν μου ζητούν να γράψω μουσική για μια ταινία βλέπω πάντα τον εαυτό μου σαν να έχω ρόλο μέσα στην ιστορία. Η μουσική μιλά για την πλοκή, γίνεται ένας από τους πρωταγωνιστές, έχει ρόλο, σε προετοιμάζει για όσα θα ακολουθήσουν».

Μέσω του κινηματογράφου, να φανταστώ, αναπτύχθηκε και αυτή η ιδιαίτερη σχέση με την Τουρκία και τους ανθρώπους της; «Με την μουσική της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που εύχομαι να μην σταματήσει ποτέ. Η σχέση μου με τους Τούρκους σκηνοθέτες μου έχει δώσει χαρές, αξιόλογες συνεργασίες και πολύτιμες φιλίες. Μέσα από τα δικά τους μάτια, είδα μια φιλικότητα και μια αγάπη για τους Έλληνες. Και αυτό το κομμάτι το κρατώ ως φυλακτό. Τα τελευταία τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία και στην Συρία μάς απέδειξαν πως τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε μα χιλιάδες στιγμές να μοιραστούμε».

Όταν μου ζητούν να γράψω μουσική για μια ταινία βλέπω πάντα τον εαυτό μου σαν να έχω ρόλο μέσα στην ιστορία, λέει η Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ήταν παιδικό όνειρο αυτό που συνέβη με τη μουσική; Πότε πιάνετε βιολί στα χέρια σας ως παιδί, γιατί επιλέξατε αυτό το όργανο; «Ο ήχος του βιολιού έχει μπει στη ψυχή μου απ’ όταν ακούμπησα για πρώτη φορά το δοξάρι στις χορδές του στα έξι μου περίπου χρόνια. Για μένα είναι πια ένα κομμάτι του σώματος μου, της ψυχής μου. Οφείλω την μουσική μου γέννηση σε αυτό το μουσικό όργανο που με γοήτευσε από την πρώτη φορά που το αντίκρυσα».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  09/03/2023  08:54
Ο σπουδαίος τρομπετίστας της τζαζ Tom Harrell στο iefimerida, πριν τη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  04/03/2023  09:44
Εθνική βιβλιοθήκη: Πώς έγινε η μεταφορά από από το Βαλλιάνειο Μέγαρο της Πανεπιστημίου στο ΚΠΙΣΝ [βίντεο] Ποιο τραγούδι, μουσικό κομμάτι, έχετε ζηλέψει και αγαπάτε; «Τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, τι μουσική προτιμάει να ακούει, τι cd υπάρχουν για παράδειγμα στο αυτοκίνητό σας; «Μου αρέσει να ακούω όλα τα είδη της μουσικής από κλασική, ροκ, λαϊκά, παραδοσιακό. Κάθε μουσική έχει την δική της μοναδική αξία και από την στιγμή που μιλάει στην ψυχή μου δεν με ενδιαφέρει σε ποιο είδος την κατατάσσουν. Αρκεί να πιστέψω πως μιλά αληθινά».

Αν γράφατε το soundtrack της εποχής μας, τι μουσικά μοτίβα θα χρησιμοποιούσατε; Θα ήταν σλόου, γρήγορο, ροκ ίσως; «Σίγουρα θα έγραφα ένα ελπιδοφόρο soundtrack με ήχους που θα μπορούσαν να απαλύνουν τις αγριότητες της σημερινής εποχής και να δώσουν ένα χαμόγελο για το αύριο».

Σας έχει περάσει ποτέ η σκέψη, αν δεν είχατε γίνει μουσικός, τι; «Ήθελα να γίνω γιατρός όμως ο δρόμος και οι επιλογές μου με οδήγησαν στην μουσική.
Παράλληλα, θα μπορούσα να ζωγραφίζω, να έχω σπουδάσει σε μια σχολή Καλών Τεχνών, ενώ μια ακόμη αγαπημένη μου απασχόληση είναι η φωτογραφία».

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ «Ραντεβού στο Παλλάς» | ΔΕΥΤΕΡΑ 13 & ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
«Ραντεβού στο Παλλάς» με την Ευανθία Ρεμπούτσικα
Στο ραντεβού που μας δίνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Παλλάς, θα συναντήσουμε τους αιώνια έφηβους εαυτούς μας και θα συναντηθούμε με την αρχέγονη χαρά της μουσικής, αυτήν που τόσο ταιριάζει στην άνοιξη. Τους θεατές θα υποδέχονται με πνευστά και κρουστά από το πρώτο σκαλί του μεγάλου θεάτρου και θα τους οδηγούν ως τις θέσεις τους οι πολύτιμοι συνεργάτες της Ευανθίας που στη συνέχεια θα την περιβάλλουν στη σκηνή και μαζί της θα οδηγήσουν το κοινό στη μεγάλη γιορτή της άνοιξης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Πέτρος Κούρτης – κρουστά και οι Drum Voice
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Ανδρέας Συμβουλόπουλος – πιάνο
Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν
Πέτρος Βαρθακούρης – μπάσο
Χρήστος Καλκάνης – κλαρινέτο
Δημήτρης Σταρίδας – τρομπόνι
Γιάννης Οικονομίδης – τρομπέτα
Drum Voice
Μάκης Κρέτσης – κρουστά
Γιωργος Φασόλης – κρουστά
Αποστόλης Σαμαράς – κρουστά

Ηχολήπτης: Νίκος Βεκύρης / Φωτιστής: Azaad Χαραλάμπους
Artwork: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
Content Creation and Digital Marketing : B2SQUARE / Παραγωγή: Pure Art

Θέατρο Παλλάς/ Διεύθυνση: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα 105 64
Δεύτερα 13 Μαρτίου & Τρίτη 14 Μαρτίου Ώρα 21:00

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Κρήτης στοχεύει να αναδειχθεί το Ηράκλειο

Στο 80% ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχεία Στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Κρήτης στοχεύει να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *