Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Henkel Consumer Brands, στην προσπάθεια να δώσει ξανά ζωή στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η Henkel Consumer Brands, στην προσπάθεια να δώσει ξανά ζωή στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την 1η εθελοντική δράση αναδάσωσης της περιοχής Αγία Τριάδα, στον Άγιο Στέφανο, στο όρος Πεντέλη.

Η Henkel Hellas διακρίνεται για τη διαρκή προσήλωσή της στην εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω δράσεων που αναδεικνύουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή της. Τη σημαντική πρωτοβουλία τίμησαν με την παρουσία τους η κα Βίκυ Καβαλλάρη, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά και η κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου, Αγίου Στεφάνου.

Οι εργαζόμενοι της Henkel Consumer Brands δίνουν ανάσα ζωής στο όρος Πεντέλη

Κλείσιμο
Οι εργαζόμενοι της Henkel Consumer Brands, του τομέα που κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, πλυσίματος των ρούχων και καθαρισμού του σπιτιού, μαζί με τις οικογένειες τους και την ομάδα Sympraxis συμμετείχαν εθελοντικά και φύτεψαν τα πρώτα 250 δέντρα στην περιοχή. Με πλατύ χαμόγελο και ενθουσιασμό έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να δοθεί και πάλι ανάσα πράσινου σε έναν ζωτικό πνεύμονα της Αττικής που επλήγη σοβαρά από επανειλημμένες καταστροφικές πυρκαγιές. Στόχος των 70 εθελοντών που συμμετείχαν, αποτέλεσε η προτροπή σε ενεργό δράση και η ανάγκη για την προστασία και την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η επιλογή του σημείου έγινε με γνώμονα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναγέννησης. Φυτεύτηκαν δέντρα που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής και αποτρέπουν τη γρήγορη εξάπλωση σε περίπτωση φωτιάς. Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, η Henkel Hellas αναλαμβάνει άλλη μία πρωτοβουλία και χρηματοδοτεί έργο αναδάσωσης με τη φύτευση περισσότερων από 5.000 δέντρων στην Πεντέλη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τη φροντίδα και την επιβίωση τους για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η General Manager Greece & Cyprus του Henkel Consumer Brands, Carolina Markiewicz – Kuskowska και η Στρατηγούλα Βαμβαλή, Head of Marketing and Trade Marketing Greece & Cyprus, δεσμεύθηκαν ότι οι εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν μεθοδικά με την αρωγή έμπειρης επιστημονικής καθοδήγησης, τη σταθερή παρακολούθηση και τη συνεχή φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών, με στόχο να αναγεννηθεί ένας φυσικός τόπος μέσα από το έργο αναδάσωσης της Henkel Hellas. Η επιτυχία της δράσης θα κριθεί από το ποσοστό επιβίωσης των δένδρων που θα φυτευτούν και όχι μόνο από τον αριθμό τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, Βίκυ Καβαλλάρη, δήλωσε σχετικά: «Στόχος της περιφέρειας είναι η αποκατάσταση όλων των καμένων εκτάσεων της Αττικής μέσα από οργανωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σε συνδυασμό με τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τη Henkel Hellas. Χαιρετίζουμε με σεβασμό την προσπάθεια αυτή και είμαστε πάντα δίπλα σας».

Η κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου, Αγίου Στεφάνου, ανέφερε σχετικά: «Χαιρόμαστε πραγματικά και δίνουμε πολλά συγχαρητήρια στην εξαιρετική πρωτοβουλία των εθελοντών της Henkel Hellas, που είναι σήμερα κοντά μας προκειμένου να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η φυσική ομορφιά αυτού του τόπου. Δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην συνεργασία από κοινού για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να προστατέψουμε αυτό το όμορφο τοπίο».

www.protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών με γοργά βήματα προχωράει στον προγραμματισμό των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ 2024.

Ανακοίνωση από το ΔΣ του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών με γοργά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *