Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Βασίλισσας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, κληρικών και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βασίλισσας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου τελέστηκε Ιερά Παράκληση και Ιερό Ευχέλαιο.

Πρόκειται για την πρωτότυπη εικόνα, την μοναδική στον Ελλαδικό χώρο που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του οικισμού Αγίων Αναργύρων της Κοινότητας Κρανιάς και απεικονίζει την Παναγία ως Βασίλισσα και τον Χριστό σε παιδική ηλικία όρθιο δίπλα της να της φορά το στέμμα και από πάνω του μια επιγραφή η οποία γράφει: «Και επιθυμήσει ο Βασιλεύς του κάλλους σου» ενώ από την μεριά της Παναγίας επιγράφεται: «Παρέστη η Βασίλισσά σου εκ δεξιών σου εν ιματισμώ διαχρύσω Περιβεβλημένη, Πεποικιλμένη» που προέρχεται από τον στίχο του ψαλμού 44 του βασιλιά Δαυίδ.

Η έλευση της εικόνας σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης αποτελεί ιστορικό γεγονός, τόσο για την ενορία της Ευαγγελιστρίας,- όπου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα εορταστεί πανηγυρικά η Σύλληψη της Αγίας Άννης, της μητέρας της Παναγίας, -όσο και για την πόλη μας, αφού είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας εξέρχεται από το ναό, στον οποίο φυλάσσεται.

«Στην Ορθοδοξία υπάρχει εδώ και αιώνες η ευλογημένη παράδοση, να τιμάται η Παναγία με πολλές διαφορετικές ιερές Εικόνες και πολλά διαφορετικά προσωνύμια. Κάθε ξεχωριστό προσωνύμιο σχετίζεται άλλοτε με κάποιο ξεχωριστό θαύμα της Παναγίας μας, άλλοτε με τον τρόπο που απεικονίζεται και άλλοτε με τον τόπο όπου φυλάσσεται κάθε ιερά εικόνα Της .

Το βέβαιο πάντως είναι πως όλα τα προσωνύμια Της προέρχονται από την μεγάλη αγάπη και την ευλάβεια των Χριστιανών προς το πρόσωπό Της, η δε προσκύνηση και η τιμή καθεμιάς από τις ιερές Εικόνες «διαβαίνει προς το πρωτότυπο», δηλαδή στην ίδια την Παναγία μας» αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

2.000.000€ για την Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο

Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας Ακαδημία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *