Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η κλοπή μετάλλων λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην Καρδίτσα

Στην Μυρίνη και το Καλλιφώνι του Δήμου Καρδίτσας καθώς και στο Πεδινό και την Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά περιόδευσε το τελευταίο διάστημα ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σωτήρης Παπαγεωργίου.

Στις τοποθετήσεις του, ο υποψήφιος Βουλευτής εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην οργανωμένη κλοπή μετάλλων, επονομαζόμενη και ως «μαφία του σκραπ», η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλία και την Καρδίτσα.

.Η πρωτοτυπία των καταγεγραμμένων περιστατικών δεν έχει πλέον όρια. Η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς οι κλέφτες δεν κάνουν διακρίσεις. Ξηλώνουν τα πάντα: από σιδερένιες γέφυρες, ράγες του ΟΣΕ, σχάρες και φρεάτια του οργανισμού ύδρευσης και αποχέτευσης, καλώδια χαλκού της ΔΕΗ, μετασχηματιστές από τα συστήματα ποτίσματος των αγροτικών εκτάσεων ακόμη και τους κινητήρες που έχουν αγοράσει οι ίδιοι οι καλλιεργητές για να αρδεύσουν τα χωράφια τους.

Οι συνέπειες αφορούν σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας κάθε πολίτη όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια και οι σιδηροδρομικές μεταφορές. Μεγάλο όμως είναι το κόστος και για τους αγρότες που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους καθώς οι κλέφτες δεν αφαιρούν απλώς μετασχηματιστές, αλλά σωλήνες ποτίσματος, ακόμη και τους ίδιους τους κινητήρες των ποτιστικών μηχανημάτων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι «ξηλώνουν» ακόμη και τα τμήματα των σωληνώσεων της ύδρευσης, όπως συνέβη πρόσφατα, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς νερό χωριά των ευρύτερων αυτών περιοχών.

.Η πολιτεία οφείλει άμεσα να ενσκήψει στο πρόβλημα και να λάβει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση αυτής της τραγελαφικής κατάστασης. Τα μέτρα αυτά είναι αφενός η αύξηση των ελέγχων στα χυτήρια και τις εταιρείες εμπορίας παλαιών μετάλλων, στις οποίες καταλήγουν τα προϊόντα της κλοπής, και η αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τα συγκεκριμένα αδικήματα. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, οι δράστες δεν τιμωρούνται αυστηρά για τις κλοπές αυτές καθώς αντιμετωπίζουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ποινές πλημμελήματος και μάλιστα, οι ποινές αυτές είναι εξαγοράσιμες.

*Ο κ. Παπαγεωργίου Σωτήρης είναι Φιλόλογος Α.Π.Θ., ΜSc, Yπ. Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κιν. Αλλαγής.

Από το γραφείο τύπου του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Καρδίτσας, Σωτ. Παπαγεωργίου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Βρήκαν σε 64χρονο, οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, τυφέκιο με διόπτρα, γεμιστήρες [ΦΩΤΟ]

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη  ενός  άντρα στη Λοκρίδα που συνελήφθη για παράνομο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *