Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Κύπρος μπορεί να καμαρώνει για την ξακουστή παραλία από την οποία αναδύθηκε

Και ποιος δεν ξέρει την μυθική γενέτειρα της Αφροδίτης; Η Κύπρος μπορεί να καμαρώνει για την ξακουστή παραλία από την οποία αναδύθηκε. Στη νοτιοδυτική ακτογραμμή της Κύπρου, στη διαδρομή από την Πάφο προς τη Λεμεσό βρίσκεται μια από τις πλέον φημισμένες ακτές της Μεγαλονήσου, η λεγόμενη Πέτρα του Ρωμιού ή αλλιώς Βράχος της Αφροδίτης.

Η παραλία και ο Βράχος
Ακολουθώντας τη νοτιοδυτική ακτογραμμή της Κύπρου, στη διαδρομή από την Πάφο προς τη Λεμεσό βρίσκεται μια από τις πλέον φημισμένες ακτές της Μεγαλονήσου, η λεγόμενη Πέτρα του Ρωμιού. Πρόκειται για έναν ενδιαφέροντα γεωλογικό σχηματισμό τεράστιων βράχων. Βρίσκεται κατά μήκος μιας από τις πιο όμορφες ακτές του νησιού, στη νοτιοδυτική ακτή της Επαρχίας Πάφου. Όταν φτάνεις και αντικρίζεις αυτή την εικόνα, δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από το φυσικό αυτό κάλλος.


Τι λέει ο μύθος
Σύμφωνα με τον μύθο, η αρχαία Ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς, η Αφροδίτη γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας σε αυτό το σημείο της Κύπρου. Λέγεται δε ότι αναδύθηκε από τα κύματα κι ένα όστρακο τη συνόδευσε στη συγκεκριμένη παραλία. Γι’ αυτό το λόγο ονομάζεται και Βράχος της Αφροδίτης.

Αυτά τα εντυπωσιακά και γιγαντιαία πετρώματα συνδέονται και μ΄ έναν άλλο πιο πρόσφατο θρύλο. Σύμφωνα με αυτόν ο βυζαντινός ήρωας Διγενής Ακρίτας τα έριξε εκεί για να κρατήσει μακριά τους Σαρακηνούς Άραβες. Αυτό, λοιπόν, το όνομα η «Πέτρα του Ρωμιού» προέρχεται από τον ήρωα αυτόν.

Η Κύπρος και η διάσημη παραλία
Η Κύπρος διαθέτει πολλές και μοναδικής ομορφιάς παραλίες. Ωστόσο, κάποιες από αυτές, όπως η συγκεκριμένη ξεχωρίζουν για την ιστορία τους και όσα βλέπει κανείς εκεί, σύμφωνα με το θρύλο. Μεταξύ άλλων, λέγεται ότι κατά τη διάρκεια ορισμένων καιρικών συνθηκών τα κύματα αυξάνονται και καθώς σπάζουν σχηματίζουν μια στήλη του νερού. Αυτή λοιπόν διαλύεται σ΄ ένα πυλώνα του αφρού. Με λίγη φαντασία, αυτό φαίνεται σαν μια στιγμιαία εφήμερη και παροδική ανθρώπινη μορφή. Άλλος ένας πολύ δημοφιλής μύθος είναι ότι εάν κανείς κολυμπήσει τρεις φορές γύρω από το βράχο θα έχει ευλογίες, συμπεριλαμβανομένης της αιώνιας νεότητας και της ομορφιάς, καλής τύχης, γονιμότητας και της αληθινής αγάπης.

Πηγή φωτογραφίας: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Αυτή η περιοχή συνδέεται με την Πολιτιστική Διαδρομή της Αφροδίτης και αξίζει σίγουρα να τη γνωρίσεις από κοντά όταν η Κύπρος γίνει ο επόμενός σου προορισμός.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: www.visitcyprus.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: “Άστεγος για μία ημέρα” και φέτος!

Και τα φετινά Χριστούγεννα 2023 – για την ακρίβεια λίγο πριν στις 16/12/2023- θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *