Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη γιατρών εντός της εβδομάδας αν δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη γιατρών εντός της εβδομάδας αν δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο Openα ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση των γιατρών, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη και στη συνέχειά – αν υπάρχει ανάγκη- θα προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τόνισε ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς αυτοί είναι πιέζουν το ΕΣΥ. «Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε και δεν θα είναι τιμωρητικά», σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχει και σχετικός προγραμματισμός για την Αθήνα», τόνισε ο υπουργός. «Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αφορούν σε non Covid περιστατικά», πρόσθεσε.

www.thestival.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς για την σφοδρή επιδείνωση του καιρού

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *