Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η λευκόχρυση άμμος και τα κρυστάλλινα καθαρά νερά είναι η ταυτότητα των παραλιών της ενώ το βραχώδες τοπίο της Σκιάθου

Σκιάθος. Την αποκαλούν και «το νησί των 60 παραλιών» εξαιτίας της επιβλητικής της ακτογραμμής των 44 χιλιομέτρων. Η λευκόχρυση άμμος και τα κρυστάλλινα καθαρά νερά είναι η ταυτότητα των παραλιών της ενώ το βραχώδες τοπίο της Σκιάθου – ειδικά στην βόρεια πλευρά- συμπληρώνει την εικόνα του πιο τουριστικά ανεπτυγμένου -αλλά πάντα ειδυλλιακού- νησιού των Σποράδων.

Η κίνηση με το νόμισμα και το ματάκι της πόρτας που πρέπει να κάνεις πριν πας διακοπές

Η Σκιάθος είναι επίσης γνωστή ως «το νησί του Παπαδιαμάντη» και όσοι έχουν διαβάσει βιβλία του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη θα φτάσουν ήδη με μια πολύ γλυκιά εικόνα για το νησί εντός τους. Στην ουσία, το σπίτι του κορυφαίου λογοτέχνη, το οποίο έχει γίνει μουσείο είναι και η πρώτη σημαντική στάση στην πόλη του νησιού. Ο Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1851.

Το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Το σπίτι του, κοντά στο λιμάνι, διατηρήθηκε και στεγάζει σήμερα το ομώνυμο μουσείο, αφιερωμένο στη ζωή και στο έργο του. Εντός του, θα δείτε έπιπλα του μεγάλου λογοτέχνη, όπως το γραφείο στο οποίο συνέγραψε ένα μεγάλο μέρος των κλασσικών του έργων αλλά και μια μεγάλη συλλογή από χειρόγραφα, πολλά από τα οποία αναφέρονται στην αγάπη του για τη Σκιάθο.

Το δεύτερο εξίσου γοητευτικό σημείο στην πόλη της Σκιάθου είναι το καταπράσινο Μπούρτζι. Στην ουσία πρόκειται για μια μικρή, γεμάτη δέντρα χερσόνησο, η οποία χωρίζει το λιμάνι από τον υπόλοιπο οικισμό. Στο Μπούρτζι βρίσκονται τα ερείπια του οχυρού – κάστρου του 13ου αιώνα.

Σκιάθος – Σποράδες Η παράδοση λέει ότι το κάστρο στο Μπούρτζι ιδρύθηκε στα χρόνια της Α’ Ενετοκρατίας από την οικογένεια Γκίζι, που έγιναν κυρίαρχοι το νησί το 1207, μετά την άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους. Αν μείνετε σε ξενοδοχείο και αναρωτηθείτε προσφέρουν σαμπουάν, αφρόλουτρο αλλά όχι οδοντόκρεμα, αυτή είναι η απάντηση.

Σκιάθος: Στάσεις που δεν πρέπει να χάσετε
Σκιάθος: Νησί ΤσουγκριάςΕπίσκεψη στο νησί Τσουγκριάς. Πρόκειται για ένα μικρό νησί, το οποίο είναι ακατοίκητο και τα νερά του είναι φανταστικά!

Βόλτα στη λίμνη Στροφιλιά. Ο σημαντικός υδροβιότοπο που φιλοξενεί πολλά αποδημητικά πουλιά.

Σκιάθος: Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας

Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας. Οι Σκιαθίτες την αποκαλούν Ναό της Βαγγελίστρας και είναι αναμφίβολα το πιο καλοδιατηρημένο θρησκευτικό αξιοθέατο της Σκιάθου. Βρίσκεται στην τοποθεσία Αγαλιανού, «πνιγμένο» μέσα σε ένας δάσος από ελιές, βελανιδιές, δρυς και πεύκα. Χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από μια μικρή μονάδα μοναχών του κινήματος των Κολλυβάδων οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Άγιον Όρος λόγω των θρησκευτικών διαφωνιών που είχαν και της επιμονής τους για επιστροφή στην αρχαία παράδοση της εκκλησίας. Το πνεύμα των Kολλυβάδων μάλιστα επηρέασε έντονα τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Στη μονή φυλάσσεται ένας μεγάλος αριθμός κειμηλίων, όπως ιερά λείψανα Αγίων, πολλά εκ των οποίων δωρήθηκαν από τον Νάυαρχο Λάζαρο Κουντουριώτη το 1823 σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της Μονής στην απελευθέρωση του γένους.

Σκιάθος: Διακοπές με σκάφος
Οι διακοπές με σκάφος στη Σκιάθο έχουν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιες τοποθεσίες… μπόνους
Βουτιές και εξερευνήσεις γύρω από τη Γαλάζια και τη Σκοτεινή σπηλιά. Σημειώστε ότι εδώ θα φτάσετε μόνο με καραβάκι.

Σκιάθος – ΠεζοπορίαΠεζοπορία σε μια από τις πολλές διαδρομές που χαρίζει το δίκτυο δρόμων και μονοπατιών μήκους 243 χλμ. Στην ουσία, η Σκιάθος είναι ένα από τα καταλληλότερα ελληνικά νησιά για πεζοπορία. Υπάρχουν περίπου 25 σηματοδοτημένα μονοπάτια διαφορετικού μήκους και βαθμού δυσκολίας. Τα περισσότερα είναι χαμηλής δυσκολίας. Σημειώστε πως στα βόρεια του νησιού υπάρχει μια μεγάλη διαδρομή (περίπου 2 ώρες πεζοπορία), που συνδέει τα μοναστήρια Ευαγγελίστρια και Κεχριά.

Σκιάθος: Το νησί με τις 60 παραλίες
Σκιάθος – Παραλίες: Κουκουναριές
Σκιάθος: Η παραλία Κουκουναριές
Η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου -και μια από τις διάσημες στη Μεσόγειο- είναι οι Κουκουναριές με ένα χιλιόμετρο μήκος. Είναι φουλ οργανωμένη με beach bars και ταβέρνες. Δίπλα της βρίσκεται η εξίσου γνωστή παραλία Μπανάνα, η οποία χωρίζεται σε δύο επιμέρους τμήματα. Η «Μικρή Μπανάνα» είναι παραλία γυμνιστών.

Κοντά στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται η παραλία Μεγάλη Άμμος αμμώδης και με λίγα βότσαλα αλλά και με ταβέρνες και ουζερί. Η παραλία Μανδράκι Ελίας, πάλι, έχει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και προσφέρει γαλήνη για όσους αναζητούν τέτοιου είδους παραλίες. Δεν έχει πολλές υποδομές αλλά έχει απαλή, χρυσή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Έχει επίσης μια συμπαθέστατη ταβέρνα, ξαπλώστρες, ομπρέλες και άφθονο ελεύθερο χώρο.

Η παραλία Βρωμόλιμνο είναι πολύ δημοφιλής σε νεαρότερες ηλικίες ως ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη που είναι. Σημειώστε ότι είναι πάντα μια καλή λύση για μπάνιο γιατί δεν την πιάνουν οι βορειάδες.

Η παραλία «σήμα κατατεθέν» της Σκιάθου, παραλία παγκόσμιας φήμης στην ουσία, είναι τα Λαλάρια. Προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα – γι’ αυτό και φροντίστε να έχετε μαζί σας…πολεμοφόδια αν θέλετε να καθίσετε ώρα.

Η παραλία είναι ξακουστή για τα λεία, λευκά της βότσαλα, την εκπληκτική θέα στο γαλαζοπράσινο Αιγαίο και τους άγριους λόφους που την περιβάλλουν. Να σημειωθεί πως τα Λαλάρια κερδίζουν πολύ συχνά μια θέση στη δεκάδα με τις 10 ομορφότερες παραλίες στον κόσμο.

Οι Αχλαδιές θεωρούνται ιδανική παραλία για windsurfing λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων. Στο ακρωτήριο Καλαμάκι, όπου βρίσκεται η Καναπίτσα με την τέλεια θέα, υπάρχουν επίσης το Σκληθρί και η Τζανεριά.

Σκιάθος: Παραλίες στις Σποράδες
Οι παραλίες στις Σποράδες αποτελούν εγγύηση. Η Σκιάθος υπόσχεται πολλά…
Ήσυχες παραλίες -για όσους τους αρέσει το είδος- θεωρούνται η Αγία Ελένη αλλά και η Ασέληνος. Βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, και περιβάλλονται από άγριο, πανέμορφο τοπίο.

exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Χαλκίδα, ο άνδρας πήρε ένα καλώδιο και προσπάθησε να πνίξει τη σύζυγό του

Ένα άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (19/6) στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *