Τετάρτη , 26 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η Λίμνη Παμβώτιδα με την αστείρευτη γοητεία και το άκρως μαγικό τοπίο της.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στο φυσικό σκηνικό των Ιωαννίνων, η Λίμνη Παμβώτιδα με την αστείρευτη γοητεία που χαρακτηρίζει το μεγαγολικό μεν, αλλά άκρως μαγικό τοπίο της. Τα νωχελικά νερά της, τα υπέροχα χρώματα της φύσης και αυτή η απερίγραπτη γαλήνη και ηρεμία που εμπνέει, στα χαρακτηριστικά της που λειτουργούν σαν σειρήνες για τους επισκέπτες της πόλης. Ασκώντας μια ιδιαίτερη γοητεία η λίμνη Παμβώτιδα σίγουρα θα γίνει το σημείο αναφοράς σας κατά την επίσκεψή σας στα Ιωάννινα, την πόλη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

Όποιος βρεθεί για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, δεν γίνεται να μην μαγνητιστεί από την ιδιαίτερη γοητεία της λίμνης Παμβώτιδας. Απόλυτος πρωταγωνιστής της πόλης, κυριαρχεί, σχεδόν, σε όλα τα κλικ που συνθέτουν το φωτογραφικό κολάζ των Ιωαννίνων.

Η λίμνη των Ιωαννίνων μετρά περίπου επτά εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης και θεωρείται μία από τις αρχαιότερες παγκοσμίως και η δεύτερη σε παλαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τη λίμνη της Αχρίδας. Το οικοσύστημά της είναι ιδιαίτερης σημασίας και ευαισθησίας, γι’ αυτό και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000, λόγω των σπάνιων ειδών πανίδας και χλωρίδας που έχουν παρατηρηθεί στην έκτασή της.

Λίμνη Ιωαννίνων – Το μικροσκοπικό νησί μέσα στη λίμνη
Πρόκειται μάλιστα για μία από τις δύο λίμνες στη χώρα μέσα στα νερά της οποίας υπάρχει κατοικημένο νησί -η άλλη είναι η λίμνη της Μικρής Πρέσπας με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Σε αυτά τα ήρεμα και φιλόξενα νερά της λίμνης, λοιπόν, πόλο έλξης για τους τουρίστες στην περιοχή αποτελεί το περίφημο νησάκι των Ιωαννίνων, που έχει ανακηρυχθεί ως παραδοσιακός οικισμός. Τα κτίριά του ακολουθούν την παραδοσιακή, ηπειρώτικη αρχιτεκτονική και ξεχωρίζουν για τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο, ενώ στα πιο σημαντικά σημεία του συγκαταλέγεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς. Η λίμνη, φυσικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά Φροσύνης, που βρήκε τραγικό τέλος στα νερά της λίμνης τον Ιανουάριο του 1801.

Λίμνη Ιωαννίνων – Ονειρική βόλτα στις όχθες της λίμνης
Από τις εμπειρίες που σίγουρα αξίζει να βιώσει ο επισκέπτης της πόλης ο περίπατος στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας. Γεμάτες με πλατάνια, λεύκες, ιτιές και καλαμιώνες που συμπληρώνουν το ήδη γοητευτικό τοπίο, φιλοξενούν πλήθος πουλιών όπως κορμοράνους και ερωδιούς. Από τις εικόνες που σίγουρα θα αποτελέσουν τις πιο χαρακτηριστικές κατά την παραμονή σας στην όμορφη και ζωντανή πόλη των Ιωαννίνων.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Κλειστοί δρόμοι από χιόνια…. Σέρνουν φέρετρο στα χιόνια πάνω σε κουβέρτα….

Στα τόσα προβλήματα που προκάλεσε και προκαλεί η κακοκαιρία “Ελπίς”,  στου Ζωγράφου όπως καταγράφηκε, προσπάθησαν  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *