Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Μικρασιατική φορεσιά ως αξία παιδείας και πολιτισμού στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι μερικές από τις βαθιές ρίζες του ελληνισμού. Ρίζες, που ακόμη κι αν αποψιλώθηκαν, δεν παύουν να λειτουργούν ως σημεία αναφοράς της ίδιας της κοινωνίας. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για παραδόσεις που έρχονται στο σήμερα από τη Μικρά Ασία, για να δέσουν το τότε με το τώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος και η αντιδημαρχία Παιδείας, διοργανώνουν έκθεση παραδοσιακής ενδυμασίας, με τίτλο «Η Μικρασιατική φορεσιά ως αξία παιδείας και πολιτισμού», την οποία επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο Περικλής Διαμαντής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα τέχνης του δήμου στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη).

Στην έκθεση συμβάλλουν έξι συνεργαζόμενοι φορείς, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους να αξιοποιήσουν με την επίσκεψή τους την έκθεση. Αυτές είναι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας», οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Ίαμος» και «Φίλοι της Παράδοσης» και ο όμιλος «Φίλοι Φύσης» της Θεσσαλονίκης.

Ως διδακτική πρόταση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και ως δράση στο πλαίσιο καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η επίσκεψη μαθητών στην έκθεση παραδοσιακής ενδυμασίας έχει μόνο θετικά στοιχεία να επιδείξει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Αίθουσα Τέχνης / Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη)

-Διάρκεια: Από τις 8 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2022

-Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ.-2 μ.μ. (Εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέες ενισχύσεις και αποζημιώσεις καλλιεργητών και αλιέων

Γεωργαντάς: Νέες ανακοινώσεις ενισχύσεων και αποζημιώσεων καλλιεργητών και αλιέων Σε συνέχεια της λειτουργίας της ομάδας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *