Ξεναγήσεις σε ιστορικά μέρη, εξερευνήσεις σε ζούγκλες, βόλτες με καμήλες σε ερήμους, χαλαρωτικό μπάνιο σε σάουνες και θεραπευτικά μασάζ σε πολυτελή ξενοδοχεία πλάι σε τιρκουάζ νερά. Α
Ορισμένοι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη φτιάξει τις βαλίτσες τους και είναι έτοιμοι να «πετάξουν» στους πιο εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη. Οι κρατήσεις που έχουν φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας στα τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν μακρινά ταξίδια, ενώ τα αυξημένα ποσοστά δίνουν την πεποίθηση ότι το 2023 θα είναι μία εξαιρετική χρόνια.
Οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι πασχαλινοί εξερευνητές είναι πολλές. Αυτά που χρειάζονται είναι η θέληση μακριά από τις ελληνικές παραδόσεις και φυσικά ένα… ενισχυμένο πορτοφόλι.
Ναμίμπια, Περού, Αλγερία και Σαχάρα
Οι κρατήσεις για τους εξωτικούς προορισμούς ανά τον κόσμο έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Η Ναμίμπια, το Περού, η Αλγερία συνδυαστικά με τη Σαχάρα φαίνεται να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των επιλογών για τις φετινές διακοπές
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο thestival.gr ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου «Κανών», Πάνος Τεζαψίδης, επειδή τα ταξίδια αυτά είναι πολύ μακρινά, «ο σχεδιασμός τους παίρνει καιρό. Η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού είναι ένα παζλ». Κατά μέσο όρο, το ταξίδι διαρκεί 12-14 ημέρες (αναλόγως τις επιλογές που θέλει να κάνει ο επισκέπτης) και μπορεί να είναι είτε ατομικό είτε και σε group.
Όσον αφορά στις τιμές, για τη Ναμίμπια η προσφορά ξεκινά από τις 4.200 ευρώ, ενώ για Αλγερία με Σαχάρα ο ενδιαφερόμενος καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 3.500 ευρώ.
Νέες εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις
Ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς έρημοι και σαβάνες αναδεικνύουν την πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής. Οι επισκέπτες που επιλέγουν τη Ναμίμπια, απολαμβάνουν ξενάγηση στο εντυπωσιακό Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο, περιήγηση στην πρωτεύουσα της χώρας με την ευρωπαϊκή της αρχιτεκτονική, επίσκεψη στην αγορά με ξυλόγλυπτα αφρικανικά σουβενίρ στην πόλη Okahandja, φωτογραφικό σαφάρι, επίσκεψη στα χωριά της φυλής των Khimba, πέρασμα από την Ακτή των Σκελετών αλλά και περιήγηση στους πορτοκαλί αμμόλοφος Sossuvlei.
Αντίθετα, στην Αλγερία και τη Σαχάρα, οι τουρίστες περιηγούνται στη Ρωμαϊκή πόλη Djemila που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO, επισκέπτονται τα λουτρά, την έπαυλη του Βάκχου, το παλάτι του Ahmed Bey, ενώ διοργανώνεται εκδρομή στο Tiddis που ήταν σπουδαία πόλη κατά τα Βυζαντινά χρόνια. Στο ταξίδι αυτό, οι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη-όαση Ghardaia, το κόσμημα της Αλγερινής Σαχάρας όπου γίνεται μία διαδρομή στην έρημο που θα μείνει αξέχαστη, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και απολαμβάνουν ξενάγηση στο εθνικό πάρκο Tassili N’ Ajjer, όπου ζουν την περιπέτεια στη Σαχάρα με 4Χ4.
Όπως εξήγησε ο κ. Τεζαψίδης, η τιμή περιλαμβάνει ορισμένες ξεναγήσεις, μεταφορές, διατροφή και διανομή σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ αλλάζει ανάλογα με τον σχεδιασμό που κάνει ο καθένας για το ταξίδι του.
Ταϋλάνδη, Μπαλί, Μαλδίβες και Ζανζηβάρη
Στην εξωτική λίστα με τους ιδιαίτερους προορισμούς τους οποίους επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς, φαίνεται να προστίθενται η Κούβα, το Μπαλί, οι Μαλδίβες και η Ζανζιβάρη, όπως αποκάλυψε στο thestival.gr η διευθύντρια του Cosmorama – Travel στη Βόρεια Ελλάδα, Σοφία Αλεξανδρίδου.
Σε κάθε προορισμό, το πρόγραμμα το εκδρομέων είναι διαφορετικό και τα πακέτα περιλαμβάνουν πολλές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες των επισκεπτών.
Ενδεικτικά, για ένα ταξίδι στο Πανόραμα Μαλαισίας, Βόρνεο – Λανγκάουι η τιμή ξεκινά από τα 1.190 ευρώ και τροποποιείται ανάλογα με τις επιλογές. Αντίθετα, για την Ταϋλάνδη οι ενδιαφερόμενοι έχουν πληρώσει 1.450 ευρώ/άτομο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ταξίδι διαρκεί κατά μέσο όρο 10-12 ημέρες.
Εκείνοι που ταξιδεύουν για Μαλαισία, απολαμβάνουν ξενάγηση στα σπήλαια Μπατού στην Κουάλα Λουμπούρ, βόλτες με ποδηλατάμαξες στο λιμάνι Μάλακα, επίσκεψη στο πάρκο των Ουραγκοτάγκων, περιήγηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Σραγουάκ και γνωριμία με τις φυλές του Βόρνεο, αλλά και κολύμπι κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στα νησιά Λανγάουι.
Όσοι επιλέγουν την Ταϋλάνδη, έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με τους ελέφαντες και να απολαύσουν μία βόλτα στη ζούγκλα ιππεύοντάς τους. Περνούν χαλαρές στιγμές κάνοντας βαρκάδα με κανό από μπαμπού στα τροπικά δάση Τσιανγκ Μάι, ξεναγούνται στον σημαντικότερο ναό της χώρας Βατ Πο, γνωρίζονται με τη φυλή Κάρεν και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφθούν το διάσημο νησί του Τζέιμς Μποντ, εκεί γυρίστηκε η ταινία «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι».
Στο Cosmorama, τα περισσότερα πακέτα περιλαμβάνουν πρωινό και ένα επιπλέον γεύμα, μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές, ασφάλεια αστικής ευθύνης, ξεναγό, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.
«Πολύ καλύτερη η φετινή κατάσταση»
Οι κρατήσεις που έχουν γίνει ήδη για την περίοδο του Πάσχα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και θυμίζουν την προ – covid εποχή. «Φέτος είναι καλύτερα. Μετά την πανδημία έχουμε άνοδο, είμαστε στα νούμερα 2019. Πηγαίνουμε σε χώρες που δεν είναι τουριστικές. Οι χώρες αυτές, ακόμα και αν το κόστος ζωής είναι χαμηλό, οι τουριστικές υπηρεσίας κοστίζουν πολύ», πρόσθεσε ο κ. Τεζαψίδης.
Αισιόδοξη για τη χρονιά που διανύουμε φαίνεται να είναι και η κ. Αλεξανδρίδου. «Tα ταξίδια μας είναι επαναλαμβανόμενα όλο τον χρόνο. Το φετινό Πάσχα είναι καλύτερο από αυτά των τελευταίων ετών», ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν κρατήσεις κάθε μήνα από τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να ζήσουν το… όνειρο σε έναν εξωτικό προορισμό.
Μερικά από τα παραπάνω ταξίδια είναι ήδη σε εξέλιξη, με τις αναχωρήσεις να έχουν γίνει από Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη, ενώ ομάδες ταξιδιωτών από Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναχωρήσουν για τα εξωτικά μέρη τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.
Φωτογραφία: Pixabay.com
www.thestival.gr