Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου δημιουργεί ένα άκρως γοητευτικό σκηνικό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι ένα από τα σημεία αναφοράς για το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, με την μεσαιωνική της ατμόσφαιρα που την χαρακτηρίζει να δημιουργεί ένα άκρως γοητευτικό σκηνικό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η μυστηριακή αύρα που είναι παντού διάχυτη σε κάθε πέτρινο σοκάκι, πίσω από κάθε εντυπωσιακό κτίριο και κάτω από κάθε καμάρα, δημιουργεί ένα σαγηνευτικό φωτογραφικό κολάζ, το οποίο ο επισκέπτης του νησιού θα αποτυπώσει για πάντα στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού του.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η μυστηριακή αύρα που συναντώνται πίσω από τα τείχη της κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι σε λίγο θα ζωντανέψει το παραμύθι αλλά και οι θρύλοι με τους ιππότες. Το παραμυθένιο σκηνικό της αποτελεί το φυσικό σκηνικό για αξέχαστες στιγμές και εξερεύνηση στα αμέτρητα, λαβυρινθώδη σοκάκια της που οδηγεί στα βάθη των αιώνων.

Ρόδος: Ατμόσφαιρα μεσαίωνα στην παλιά πόλη του νησιού
Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, λοιπόν, αποτελεί ένα κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους, ενώ έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO το 1998 και ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αδιαμφισβήτητα, οι πιο εμφανείς επιρροές στην αρχιτεκτονική της είναι εκείνες του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, αλλά και των Οθωμανών. Σήμερα, η Μεσαιωνική Πόλη αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά του τουρισμού, του εμπορίου και της ψυχαγωγίας στο Σμαραγδένιο Νησί.

Παλιά Πόλη Ρόδου: Τα σημαντικότερα σημεία της
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα εδώ είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σπουδαιότερο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί το οποίο εμφανίζεται εντυπωσιακό και επιβλητικό αφού ανηφορίσει κανείς την οδό Ιπποτών.

Από τα πιο πολυσύχναστα και πολυφωτογραφημένα σημεία στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η Πλατεία Ιπποκράτους αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους ντόπιους, καθώς εδώ συγκεντρώνεται όλη η δραστηριότητα στην Παλιά Πόλη.

Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου που στεγάζεται στο πρώην Νοσοκομείο των Ιπποτών του τάγματος του Αγίου Ιωάννη, ο Πύργος του Ρολογιού, η Καστελλανία και η οδός Σωκράτους με τα αμέτρητα καταστήματα με τουριστικά είδη στα όσα δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης του Σμαραγδένιου νησιού.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Αργολίδα είναι η Βενετία της Ελλάδας

Ακριβώς πάνω στην παραλία της Θερμησίας με θέα στον Σαρωνικό και την όμορφη Ύδρα, βρίσκεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *