Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Η περιαστική έκταση του Γαλαξιδίου ειναι φτωχότερη μετα την κοπή εκατοντάδων πεύκων στη θέση ‘Κεντρί ‘ απο ιδιώτη.

Σε αποκοπή πεύκων, αποψίλωση και εν γένει καθαρισμό έκτασης 22 στρεμμάτων προχώρησε σήμερα στο περιαστικό άλσος του Γαλαξιδίου ιδιωτική εταιρεία.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας άρχισαν το πρωί την αποκοπή των δέντρων και την εκκαθάριση από κάθε είδους βλάστηση του χώρου, έχοντας μαζί τους φάκελο με τίτλους τελεσίδικης ιδιοκτησίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, άδεια από το δασαρχείο, καθώς και λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα και προχώρησαν στην αφαίρεση πολλών δέντρων από σημείο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του περιαστικού άλσους του Γαλαξιδίου.

Πρόκειται για εταιρεία που, σύμφωνα με τα έγγραφα που προσκόμισε, κατέχει ως ιδιοκτήτρια χώρο 32 συνολικά στρεμμάτων στο σημείο πάνω από 40 χρόνια και που ως τώρα δεν είχε εμφανιστεί να αξιοποιήσει ή να διαχειριστεί το συγκεκριμένο χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, Θύμιος Γρίβας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Σπύρος Μπαρλιακός, καθώς και πολλοί Γαλαξιδιώτες, καθώς στην κωμόπολη επικρατεί αναστάτωση για την ενέργεια αυτή, το αιφνιδιαστικό της όλης κίνησης και επιπλέον καθώς ακόμα τελεί αδιευκρίνιστος ο λόγος της αποψίλωσης του άλσους, όπως και οι προθέσεις της εταιρείας για το τι θα κάνει στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δημοτική Αρχή προτίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατ αρχάς να ελέγξει τη βασιμότητα και τη νομιμότητα των εγγράφων που προσκόμισε η εταιρεία και στη συνέχεια να συμπεριφερθεί ανάλογα με την σχετική πληροφόρηση που θα λάβει.

“Η περιαστική έκταση του Γαλαξιδίου ειναι φτωχότερη μετα την κοπή εκατοντάδων πεύκων στη θέση ‘Κεντρί ‘ απο ιδιώτη.

Ο Δήμος Δελφων θα διερευνήσει άμεσα τυχόν ευθύνες, διαμέσου αλληλογραφίας με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δελφών.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *