Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με σειρά εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των πέντε περιφερειακών ενοτήτων

Στην Π.Ε Βοιωτίας, η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του Διοικητηρίου, παρουσία και του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

Ο κ. Σπανός, η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας Γιάννης Περγαντάς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε συλλογικότητες, συλλόγους και ομάδες της Βοιωτίας, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε διάφορους τομείς.

Στην κοινωνική αρωγή, στην έρευνα και διάσωση, στην υγεία και στον αθλητισμό, δεκάδες οι εθελοντές που βάζουν πλάτη στα δύσκολα, καλύπτοντας τα κενά της κοινωνικής πολιτικής και του κρατικού μηχανισμού.

Ως ένδειξη αναγνώρισης τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Για τις ελλείψεις σε πόρους και υλικοτεχνική υποδομή ο Φάνης Σπανός ανέφερε ότι δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για τη στήριξη των εθελοντικών ομάδων, ωστόσο μέσω του προγράμματος Leader, θα μπορούσε να εξευρεθεί η σχετική φόρμουλα.

Ο κ. Σπανός δήλωσε:

«Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στη Λαμία, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα, το Καρπενήσι και τη Χαλκίδα. Τιμήσαμε και στις πέντε περιφερειακές μας ενότητες τους Στερεοελλαδίτες που πασχίζουν για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, δίχως να περιμένουν υλικά ανταλλάγματα! Είναι οι εθελοντές μας, είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά σε κάθε σημαντική στιγμή και ευτυχώς είναι αμέτρητοι! Ενδεικτικά, βραβεύσαμε συλλόγους, ομάδες και μεμονωμένους εθελοντές, ώστε να προβληθεί το παράδειγμά τους και να αποτελέσουν πρότυπα για πολλούς ακόμη! Δεσμευθήκαμε, όμως, ακόμη και σε εκείνους τους εθελοντές με τους οποίους δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όπως είναι και οι ίδιοι πάντα δίπλα μας, πάντα δίπλα στην κοινωνία, στα εύκολα και τα δύσκολα!»

Στη Βοιωτία βραβεύθηκαν:

Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, Παράρτημα Λιβαδειάς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου, Εθελοντές Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιβαδειάς, Αναρριχητικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιβαδειάς, Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *