Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης” το βιβλιο του Αλέκου Κρητικού

Ο IANOS και οι Εκδόσεις Παπαζήση, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία  την Τρίτη το βιβλίο του Αλέκου Κρητικού, με τίτλο «Η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Η εξέλιξή της στις μεγάλες στιγμές της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Για το βιβλίο μιλήσαν οι:

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του “ΔΙΚΤΥΟΥ”, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, πρ.Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός

Δημήτρης Κούρκουλας, πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης της ΕΕ

Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ

και ο συγγραφέας Αλέκος Κρητικός

Την εκδήλωση συντονίσε o Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος

Η Εξέλιξη της στις μεγάλες στιγμές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης!!
Aγαπητέ φίλε και πατριώτη μας, πολλά συγχαρητήρια και καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σου!!!!
Ενα βιβλίο που ο συγγραφέας ανατρέχει στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής από την ίδρυση της ΕΟΚ μέχρι την κρίση του κορονοϊού, με στόχο να συμβάλει στην κατανόησή της ως συστατικού μέρους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά και να εξετάσει την αιτιώδη σχέση της με τις γενικότερες εξελίξεις στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης.
Το βιβλίο αυτό θα φανεί χρήσιμο σε όσους καλούνται να σχεδιάσουν, να διαπραγματευθούν και να υλοποιήσουν πολιτικές και προγράμματα συνοχής, σε μελετητές της ευρωπαϊκής ιστορίας, σε ερευνητές που ασχολούνται με θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές περιφερειακής ανάπτυξης και ευρωπαϊκών σπουδών γενικότερα αλλά και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να κατανοήσει καλύτερα τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Άννα Διαμαντοπούλου 

Ο εγκληματικός εφησυχασμός για την πολιτική σιδηροδρόμων στη χώρα, είναι το κυρίαρχο ζήτημα προς διερεύνηση, επίλυση και αντιμετώπιση.
Εμπλέκονται υπουργεία, οργανισμοί,η Δικαιοσύνη εταιρείες, και βέβαια η ΕΕ η οποία χρηματοδότησε αδρά και παρακολούθησε τη “ saga” του ΟΣΕ.
Στα μεγάλα έργα του Ταμείου Συνοχής αναφέρονται το τρένο μεγάλης ταχύτητας TGV Μαδρίτης Βαρκελώνης, η δεύτερη γέφυρα Τάγου στη Λισσαβώνα, η Εγνατία Οδός και ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα Θεσσαλονίκη, όπως γραφει στο βιβλίο του “Πολιτική Συνοχής της ΕΕ
” o Alekos Kritikos.
Ο Αλέκος Κρητικός ανήκει σε εκείνη την ομάδα των Ευρωπαίων που έχουν βαθειά και πλήρη γνώση και εμπειρία της πολιτικής συνοχής της ΕΕ.
Η ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής αφορά σε ότι έχει ακούσει ή έχει βιώσει ο κάθε Έλληνας πολίτης: Πακέτο Ντελόρ , ΕΣΠΑ, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Δηλαδή χρηματοδότηση μεγάλων έργων όπως δρόμοι, γέφυρες, σιδηρόδρομοι, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δράσεις που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική.
Ο Αλέκος Κρητικός παρουσιάζει ένα βιβλίο-αποτέλεσμα δουλειάς δέκα χρόνων για το πως η ΕΕ από Οικονομική Ένωση απέκτησε ισχυρές πολιτικές στήριξης των κρατών και των περιοχών με προβλήματα καθυστέρησης της ανάπτυξης και πως από τα έξι αρχικά μέλη, έφτασε στα 27.
Το βιβλίο παρουσιάζουμε σήμερα στις 18.00 στον Ιανό με τον Dimitris Kourkoulas και τον George Pagoulatos, εξαιρετικούς γνώστες της ιστορίας της ΕΕ και βέβαια της διαδρομής της Ελλάδας εντός αυτής.

Dimitris Kourkoulas

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και πιο άγνωστες πτυχές της ευρωπαϊκής ενοποίησης: την Πολιτική Συνοχής. Παρουσιάζεται την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 18:00 στον IANOS
Πρόκειται για το βιβλίο “Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – Η εξέλιξή της στις μεγάλες στιγμές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης” του Αλέκου Κρητικού, βαθύ γνώστη και έμπειρου χειριστή των θεμάτων συνοχής σε πολλές κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων αλλά και της υλοποίησης της πολιτικής στην Ελλάδα. Στη συζήτηση για το βιβλίο και την ευρωπαϊκή πολιτική θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις της Άννας Διαμαντοπούλου που όχι απλώς γνωρίζει τις Βρυξέλλες από μέσα και από έξω αλλά συνεχίζει να συμβάλει στην πορεία της Ένωσης ως Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους. Θα συμμετέχει στη συζήτηση και ο καθηγητής και Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Παγουλάτος, ενάς από τους πιο διεισδυτικούς αναλυτές της ΕΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά στο:

 

Στο βιβλίο αυτό θα αναγνωρίσουν και ένα κομμάτι από τη ζωή τους όσοι είχαν την τύχη και το προνόμιο, όπως και ο ΑΛΕΚΟΣ να ζήσουν από κοντά κάποιες από τις μεγάλες αυτές στιγμές της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Ο Αλέκος Κρητικός έχει εργασθεί επί σειρά ετών στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ. Έχει ακόμη υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εργάσθηκε επίσης στον ιδιωτικό τομέα, σε θέματα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων,καθώς και στον τραπεζικό χώρο, ασχολούμενος κυρίως με χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. και κάτοχος D.E.A. Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon-Sorbonne

Αγαπημένοι φίλοι και συντοπίτες του βρεθήκαν δίπλα του μεταξύ αυτών και ο υποψηφιος δήμαρχος για τον Δήμο Μακρακώμης Κώστας Καραγιάννης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σύλληψη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση – Έκλεψε τρία καταστήματα…

Σύλληψη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού Συνελήφθη ημεδαπός, στις 29-03-2023 το πρωί στον Ορχομενό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *