Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η σωστή θρέψη των οστών!

Οστά – Τόσο γερά αλλά και τόσο εύθραυστα…Μας στηρίζουν κάθε μέρα και υποστηρίζουν κάθε δραστηριότητα μας.

Τι μπορούμε όμως εμείς να κάνουμε για αυτά ώστε να μένουν γερά και με την πάροδο της ηλικίας;

Τι μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις καταγμάτων για να βοηθήσουμε την γρήγορη ανάπλαση γερών οστών;

Οστική σύνθεση

Όπως ίσως γνωρίζουμε, τα οστά μας αποτελούνται από αποθέσεις υδροξυαπατίτη[Ca10(PO4)6(OH)2], μια κρυσταλλική μορφή άλατος ασβεστίου με φώσφορο, πάνω σε μια τρισδιάστατη δομή/σκαλωσιά από ινίδια κολλαγόνου τύπου Ι. Το άλας ασβεστίου προσφέρει την στηρικτική δύναμη των οστών ενώ το κολλαγόνο προσδίδει ελαστικότητα και αντοχή στα οστά. Η τρισδιάστατη δομή δοκίδων στο εσωτερικό των οστών δημιουργείται με βάση τις πιέσεις και τα φορτία που δέχονται τα οστά και προσδίδουν μέγιστη αντοχή στις πιέσεις αυτές.

Τα οστά μας για την ακρίβεια δεν είναι κάτι στατικό, αλλά βρίσκονται σε μια δυναμική ισορροπία συνεχούς αποδόμησης και αναδόμησης, ώστε η δομή τους να είναι αντίστοιχη των πιέσεων που δέχονται, και να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το σύνολο του σκελετού του ανθρώπινου σώματος αντικαθίσταται πλήρως μέσω μιας σταδιακής διαδικασίας καθημερινής αποδόμησης και αναδόμησης μέσα σε μια δεκαετία.

Τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την αναδόμηση των οστών είναι οι οστεοβλάστες και τα κύτταρα που αποδομούν τα οστά ονομάζονται οστοκλάστες. Κάθε μέρα οι οστεοκλάστες αποδομούν ένα τμήμα των οστών, κινητοποιώντας στο αίμα μια ποσότητα ασβέστιο που προέρχεται από τον υδροξειαπατίτη των οστών και είναι απαραίτητη για την λειτουργία του οργανισμού, καθώς το ασβέστιο είναι απαραίτητο σε πολλές βασικές λειτουργίες του οργανισμού. Παράλληλα μια σημαντική ποσότητα του ασβεστίου αυτού απεκκρίνεται από τον οργανισμό. Αντίστοιχα μέσα στην ημέρα οι οστεοβλάστες παράγουν νέο οστό χρησιμοποιώντας ασβέστιο από αυτό που κινητοποιήθηκε και από αυτό που λαμβάνεται με την τροφή.

Έλλειψη επαρκών πρώτων υλών για την σύνθεση νέου οστού οδηγεί σε έλλειμμα ασβεστίου και μειωμένη/ατελή σύνθεση οστού. Επίσης με την ηλικία οι αναπλαστικές διεργασίες του οργανισμού μειώνονται, με αποτέλεσμα να αποδομείται περισσότερος αστικός ιστός απότι αναδομείται, με αποτέλεσμα την οστεοπενία και τελικά οστεοπόρωση.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε γερά οστά;

Όπως αναφέραμε, τα οστά μας φτιάχνονται για να αντέχουν τις πιέσεις που δέχονται καθημερινά. Έτσι μια καθημερινή, υγιής άσκηση, είναι κάτι που βοηθάει πολύ να διατηρούμε γερά οστά. Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό καθώς με την πάροδο της ηλικίας, ακόμα και με άθληση η οστική μάζα μειώνεται λόγω της καθημερινής απώλειας ασβεστίου από τον οργανισμό αλλά και της μείωσης των αναπλαστικών ικανοτήτων του σώματος, με αποτέλεσμα να υπερισχύει η αποδόμηση των οστών έναντι της αναδόμησης. Τα τελευταία χρόνια όμως η επιστήμη μας έδωσε έναν ισχυρό σύμμαχο στην θρέψη των οστών και στο να τα διατηρούμε υγιή, το Colabone.

Το Colabone περιέχει πεπτίδια Fortibone, γαλακτικό ασβέστιο και βιταμίνη D.

To Fortibone είναι ένας συνδυασμός βιοενεργών πεπτιδίων κολλαγόνου πατενταρισμένος από την Gelita AG. Απορροφάται από το γαστρεντερικό σύστημα κατά 99%, αθροίζεται στα οστά και προωθεί τις διεργασίες αναδόμησής τους. Τα πεπτίδια Fortibone συγκεντρώνονται και εισχωρούν στα κύτταρα των οστών παρέχοντας όλα τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την σύνθεση του πλέγματος των οστών και διεγείροντας την αναδόμηση τους. Παράλληλα μειώνουν την αποδόμηση των οστών και εμφανίζουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Το γαλακτικό ασβέστιο είναι πολύ καλά απορροφήσιμο και σε συνδυασμό με το Fortibone προμηθεύει μέσα από τη διατροφή όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία νέου οστού.

Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του παρεχόμενου ασβεστίου αλλά και στη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου του σώματος σε υψηλά επίπεδα.

Το Colabone διεγείρει τους οστεοβλάστες βοηθώντας στην αύξηση της παραγωγής του εξωκυττάριου πλέγματος των οστών, που είναι το ουσιώδες και απαραίτητο πλαίσιο για την απόθεση ασβεστίου. Αυξάνοντας την παραγωγή εξωκυττάριου πλέγματος, νέες οστικές δοκίδες δημιουργούνται βελτιώνοντας σημαντικά τη δομή και την ανθεκτικότητα των οστών. Το COLABONE μειώνει επίσης την παραγωγή πρωτεάσεων στους οστεοκλάστες, ρυθμίζοντας έτσι τη διαδικασία αποδόμησης των οστών προς σταδιακή αύξηση της οστικής μάζας.

Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για την ευκαμψία και ελαστικότητα των οστών. Προσφέρει το δομικό πλαίσιο για την απόθεση ασβεστίου. Το COLABONE διεγείρει την παραγωγή του απαραίτητου κολλαγόνου στα οστά και προμηθεύει το απαραίτητο ασβέστιο για γερά οστά. Η περιεχόμενη βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του παρεχόμενου ασβεστίου και διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ασβεστίου του σώματος.

Τα κλινικά δεδομένα μας δείχνουν ότι η ημερήσια λήψη Fortibone οδηγεί σε αξιοσημείωτη επιβράδυνση της διαδικασίας αποδόμησης των οστών σε ασθενείς με οστεοπόρωση. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι καλύτερο από τις συνηθισμένες θεραπείες με καλσιτονίνη ή γλυκονικό ασβέστιο.
Η μείωση του ρυθμού των επανακαταγμάτων μετά από λήψη Fortibone οφείλεται στην αύξηση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του μεταβολισμού των πρωτεογλυκανών στους οστεοβλάστες και επίσης στη μείωση της φλεγμονής και της αποδόμησης των οστών που αντανακλάται στη μειωμένη δραστηριότητα των οστεοκλαστών.
Το Colabone περιέχει επιπλέον ασβέστιο και βιταμίνη D. Από τα κλινικά δεδομένα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το Colabone έχει θετική επίδραση στην υγεία των οστών.

Το Colabone :

Βελτιώνει την σταθερότητα και την ελαστικότητα των οστών
Διεγείρει τη βιοσύνθεση του εξωκυτταρικού matrix των οστών
Μειώνει την αποδόμηση των οστών
Υποστηρίζει την οστική πυκνότητα
Το Colabone είναι ένα προϊόν χωρίς παρενέργειες που υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες και η συσκευασία του περιλαμβάνει 30 φακελάκια (1/ ημέρα).

Κλινική μελέτη Colabone

Τρόπος χρήσης:

1. Αδειάζουμε ένα φακελάκι σε ένα αδειανό ποτήρι.
2. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση και ανακατεύουμε
3. Πίνουμε το διάλυμα( γεύση λεμόνι)

Το κύριο δραστικό συστατικό του Colabone είναι το βιοενεργό πεπτίδιο Fortibone το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερου συστατικού κατά την διοργάνωση της Vitafood στην Γενέβη της Ελβετίας για το 2018.

Αυτή η διάκριση σας διαβεβαιώνει για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος καθώς και για το επιστημονικό υπόβαθρο που διέπει την παρασκευή και τη δράση του.

Kάταγμα και οστικό οίδημα

Απόρροια αστικών αλλοιώσεων ή βίαιων χτυπημάτων, ένα κάταγμα ή οστικό οίδημα δυσκολεύει πολύ τη ζωή μας και είναι πολύ επώδυνο. Η μεγαλύτερη βοήθεια σε αυτές τις καταστάσεις είναι το Colabone, καθώς προσφέρει γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών των οστών και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες με αποτέλεσμα να μην χάνεται ο μυϊκός ιστός λόγω έλλειψης κίνησης. Προσφέρει επίσης πλήρη θρέψη στο αναπτυσσόμενο οστό για να θρέψει γρήγορα, καλά και πλήρως, ενώ προλαμβάνει την απώλεια ασβεστίου από το σύνολο του σκελετού που συνοδεύει κανονικά ένα κάταγμα.

Το Colabone υποστηρίζει την αναδόμηση των οστών σε κατάγματα και οστικό οίδημα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην οστεοπενία και την οστεοπόρωση.

Με τη βοήθεια του Colabone πλέον μπρούμε να κρατήσουμε τα οστά μας υγιή ανεξαρτήτως ηλικίας!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Το Σάββατο 25/3/2023 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Μαθητικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *