Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειά επανέρχεται για το θέμα των παιδικών σταθμών και ο Δήμαρχος Λεβαδεών απαντάει…

Η ανακοίνωση η Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ που στρέφεται κατά του Δημάρχου Λεβαδεών κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα για τη στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λεβαδέων, έχει ως εξής:
Οι συστάσεις για υπομονή από τον Δήμαρχο Λεβαδέων προς τους γονείς που έμειναν με το voucher στο χέρι, καθώς η δυναμικότητα των δημοτικών παιδικών σταθμών δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε τις εγκεκριμένες αιτήσεις, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υπομονή εξαντλήθηκε για πάνω από 200 οικογένειες, καθώς τόσα είναι τα νήπια και βρέφη που έμειναν εκτός των παιδικών και βρεφικών σταθμών στο Δήμο μας, με τους γονείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο τόσο γιατί δεν έχουν πού ν΄ αφήσουν τα παιδιά τους τις ώρες που εργάζονται, όσο και γιατί αυτά, μένοντας για μια ακόμη χρονιά εκτός προσχολικής αγωγής, στερούνται της διαπαιδαγώγησης που λαμβάνουν και της κοινωνικοποίησης που αναπτύσσουν στις δομές αυτές.

Η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα δώδεκα (12) ατόμων, με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας (!!!) για την κάλυψη άμεσων και κατεπειγουσών αναγκών στελέχωσης του νεοϊδρυθέντος Α΄ Βρεφικού Σταθμού, ο οποίος -σημειωτέον- αναμενόταν να λειτουργήσει από το Νοέμβρη, είναι απαράδεκτη και μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να λογιστεί.

Από τη μια δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες σωστής λειτουργίας του σταθμού κι από την άλλη θέτει σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν. Η δημοτική αρχή του κ. Ταγκαλέγκα, δεν πρωτοτυπεί… Εφαρμόζει πιστά τους αντεργατικούς νόμους ευελιξίας και υποαπασχόλησης που νομοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά στη βάση των ευρωενωσιακών οδηγιών, που δίνουν το δικαίωμα δίμηνων συμβάσεων ακόμα και σε αυτούς τους κρίσιμους για την ανάπτυξη των παιδιών τομείς, χωρίς κανένα απολύτως παιδαγωγικό κριτήριο παρά μονάχα αυτό του κόστους και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του βρεφικού σταθμού και τη διασφάλιση θέσεων για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας σε δωρεάν, δημόσιες και κατάλληλες κτιριακά δομές, με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, γεύματα και θέρμανση. Καλούμε γονείς κι εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κάθε οικογένειας με όρους 21ου αιώνα και όχι μεσαίωνα.

 

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στη Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τη Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς:

«Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Λιβαδειά θέλουν να προκαλέσουν σύγχυση στη κοινή γνώμη.
Θέλουν από τη ΜΙΑ άμεση λύση στο πρόβλημα της χαμηλής δυναμικότητας των δημοτικών παιδικών σταθμών, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός αυτών, αλλά από την ΆΛΛΗ οι ιδεοληψίες τους, δεν τους αφήνουν να δουν ότι ο μόνος τρόπος άμεσης επίτευξης αυτού του στόχου, είναι ο δρόμος που επιλέξαμε.
Ο δρόμος των διαδικασιών εξπρές για την έμψυχη στελέχωση του νεοϊδρυθέντος βρεφικού σταθμού και τριών επιπλέον τμημάτων, που ιδρύουμε για να κάνουμε πραγματικότητα, αυτό για το οποίο δήθεν κόπτεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβαδειάς: “κανένα παιδί να μην μείνει εκτός σχολείων”.
Γι’ αυτό κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς επιλέξαμε να κάνουμε δίμηνες συμβάσεις για το προσωπικό στελέχωσης του βρεφικού σταθμού.
Τους πληροφορώ όμως ότι θα ακολουθήσει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, θέσεις που θα υφίστανται για όσο χρόνο συνεχίζεται το πρόγραμμα, δημιουργώντας 12 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Λεβαδέων. Ωστόσο, αν είχαν κάνει τον κόπο να ρωτήσουν τα στελέχη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θα γνώριζαν ότι αυτές οι δράσεις στηρίζονται σε αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Λεβαδέων.
Καταλαβαίνω την επιθυμία των τοπικών οργανώσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος για έκφραση αγωνιστικότητας, η οποία περιγράφει την υπαρξιακή αγωνία του κομμουνιστικού κόμματος, αλλά σε ορισμένα ζητήματα αφήστε το κομματικό όφελος στην άκρη και ασχοληθείτε με το κοινωνικό όφελος.
Κι αυτό αναδεικνύεται περίτρανα, όταν στην ίδια ανακοίνωση καλείτε τις οικογένειες των παιδιών σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ότι δεν σας νοιάζει η λύση του προβλήματος, αλλά το μεγάλωμα του κόμματος σας.
Γι’ αυτό μας κατηγορείτε ως δημοτική αρχή ότι αργήσαμε, αλλά την ίδια ώρα μας κατηγορείτε ότι βιαζόμαστε και επιλέγουμε τις δίμηνες συμβάσεις.
Ας διαλέξετε επιτέλους. Θα νοιάζεστε για την εύρεση ρεαλιστικών λύσεων ή θα μιλάτε ξύλινα, ανεδαφικά για τις κακές ευρω-ενωσιακές οδηγίες, τις λυκοσυμμαχίες, την ιστορικά αδικαίωτη πάλη των τάξεων και τον συμπιεσμό των μαζών;
Κυρίες και Κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς, θέλω να ξέρετε ότι όσο εσείς ασκείτε ανέξοδη κριτική, εμείς δεν μείναμε στη διασφάλιση της φιλοξενίας των 260 voucher που εγκρίνονταν μέχρι και πέρυσι, αλλά προσθέσαμε 200 επιπλέον voucher και σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μία ολιστική λύση αντιμετώπισης του προβλήματος.
Κυρίες και Κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς, σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε νέο βρεφονηπιακό σταθμό μόλις σε τρεις μήνες.
Κυρίες και Κύριοι της Τ.Ε. ΚΚΕ Λιβαδειάς, θέλω να ξέρετε ότι όσο κάποιοι γλεντάνε στα δημοτικά καταστήματα και φαντασιώνονται λαϊκές τοπικές δημοκρατίες αντί κοινοτήτων, εμείς εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις στη βάση του πραγματικού.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ ότι δε τους κρατώ καμία κακία, αντιθέτως τους κατανοώ, αφού γνωρίζω – όπως προείπα – ότι με αυτή τη στάση τους αναζητούν ζωτικό χώρο πολιτικής ύπαρξης.
Καληνύχτα σας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Απίστευτη υπόθεση απάτης στα Χανιά αλλοδαπός της συστήθηκε ως «επενδυτής» κρυπτονομισμάτων και της άρπαξε 150.000 ευρώ

Μία νέα απίστευτη υπόθεση απάτης απασχολεί τις αρχές στα Χανιά, με θύμα μία 27χρονη από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *