Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η ταινία Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή στο top 10 του Netflix και μάλιστα φιγουράρει στην 3η θέση

Μετά την ταινία El Greco και η πολυβραβευμένη εκτός Ελλάδος ταινία Καζαντζάκης του δημοφιλούς σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή εισέρχεται στο top 10 του Netflix και μάλιστα φιγουράρει στην 3η θέση.

Αυτή η διάκριση έχει τεράστια σημασία για τον σκηνοθέτη γιατί ενώ το κοινό την είχε αγαπήσει όταν προβλήθηκε στις αίθουσες δέχτηκε στην Ελλάδα μύδρους αρνητικών επιθέσεων και εξαιρετικά υποτιμητικά σχόλια.

Έρχεται πάλι το κοινό να την επιβραβεύει αλλά κυρίως να την επιβραβεύσει το ίδιο το Netflix ένας οργανισμός του εξωτερικού χαρακτηρίζοντας την ταινία Καζαντζάκης ως υποτιμημένη (understated) όπως επίσης έγραψε και για την ταινία El Greco.

Αντίθετα από όποιους απαξιωτικούς σχολιασμούς του παρελθόντος, οι προβολές στις μέρες μας στο Netfix στη πραγματικότητα ήρθαν να επικυρώσουν την καλλιτεχνική αξία, αυτών των ταινιών.

Στην ουσία το Netflix που δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή της, επιβεβαιώνοντας εντέλει ότι ο μόνος και καθοριστικός κριτής ενός έργου τέχνης είναι ο χρόνος, που αποθεώνει τα έργα που είναι χρήσιμα και παρηγορητικά για τις ανθρώπινες ψυχές ή καταδικάζει τα ανούσια ή άψυχα έργα.

Επιβεβαίωση ότι το Netflix χρησιμοποιεί για τις ελληνικές καλλιτεχνικές ταινίες υψηλά κριτήρια είναι ότι επέλεξε να προβάλει την εξαίρετη ταινία Ευτυχία του Αγγέλου Φραντζή που επίσης εισήλθε στο top 10 και θα ακολουθήσει η σπουδαία Μικρά Αγλλία του Παντελή Βούλγαρη.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αγνοείται ψαράς στη λίμνη Κάρλα, πυροσβέστες στο σημείο

Συναγερμός στις Αρχές το πρωί της Παρασκευής καθώς άνδρας αγνοείται στη λίμνη Κάρλα της Θεσσαλίας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *