Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Βασιλική και ο Σωτήρης μάς ενθαρρύνουν να μη γίνουμε ήρωες και να προφυλάξουμε την υγεία του πνεύμονα με την πρόληψη.

Δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας πρωταγωνιστούν στα ενημερωτικά videos που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής», που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Johnson & Johnson, για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος και της προληπτικής εξέτασης για την υγεία του πνεύμονα.

Η Βασιλική ήταν μόλις 56 ετών, όταν στο πλαίσιο ενός ετήσιου ελέγχου χρειάστηκε να προχωρήσει στην εξέταση για την υγεία του πνεύμονα (αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης), όπου και διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο. Ήταν η εξέταση και η έγκαιρη διάγνωση που της χάρισαν μία Ανάσα Ζωής, ενώ δηλώνει πως πλέον προτρέπει τον καθένα να πραγματοποιήσει τον προληπτικό έλεγχο, ο οποίος στοχεύει στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο, όπου υπάρχουν περισσότερες θεραπευτικές επιλογές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της Βασιλικής.

Ο Σωτήρης, χρόνιος καπνιστής, περιγράφει πώς κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του πνεύμονα και να πάρει μία «Ανάσα Ζωής» ώστε να συνεχίσει να χαίρεται τις στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Εάν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, εύχεται να ήξερε πόσο επιβλαβής συνήθεια είναι το κάπνισμα και τονίζει πως τώρα το μόνο που θα συμβούλευε όλους τους καπνιστές είναι να πάρουν την απόφαση να σταματήσουν σήμερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video του Σωτήρη.

Και οι δύο πρωταγωνιστές μέσα από τις ιστορίες τους ενισχύουν το μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα, επισημαίνοντας τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης, μέσω της εξέτασης για την υγεία του πνεύμονα, και της διακοπής του καπνίσματος. Παράλληλα, τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθεί κανείς για τις μεθόδους διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν πλέον, αρκεί να ζητήσουν την κατάλληλη βοήθεια από τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό τους.

Μάθε περισσότερα για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος και την προληπτική εξέταση για την υγεία του πνεύμονα στο anasa-zwis.gr.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *