Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ηχηρό μήνυμα Εργαζομένων στη Χαλκίδα

Αυτό το μήνυμα πέρασαν τα σωματεία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση: η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, η ΕΛΜΕ Εύβοιας, το Συνδικάτο Τροφίμων και ποτών Εύβοιας, το Σωματείο εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Δ.Κελαϊδίτης ΕΠΕ, Σκαλέζα, Μαζαράκι, το Σωματείο εργαζομένων Κελαϊδίτης ΑΕ, το σωματείο ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ., το παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, το σωματείο εργαζομένων του Μιμίκου, η ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας, τα σωματεία της Αλατίνη Χαλκίδας και Πικερμίου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου, επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας είναι κοινά άρα από κοινού πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Καταδίκασε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης σχετικά με τις εξελίξεις στο Παίδων Πεντέλης. Όσο αφορά το ΓΝΧ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και επιπλέον έχει μειωθεί κατά 70 με 80 άτομα λόγω αναστολών και συνταξιοδοτήσεων, δεν τηρούνται τα όρια ασφαλούς στελέχωσης στα τμήματα και αντίστοιχα η νομοθεσία για τις βάρδιες. Επιπλέον όπως ανέφερε, μετακινούνται εργαζόμενοι από ήδη υποστελεχωμένα τμήματα για να λειτουργήσει δεύτερη κλινική covid, οι κλινικές covid δεν έχουν το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, στη ΜΕΘ covid η αναλογία είναι δύο νοσηλευτές για 12 ασθενείς. Επίσης με “εντέλλεσθε” μετακινούνται τρεις αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου ώστε να εφημερεύουν για 5 ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας τη στιγμή που το νοσοκομείο Χαλκίδας σηκώνει μεγάλο βάρος. Τέλος όπως είπε «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου λήγουν περίπου 140 συμβάσεις επικουρικών και ΣΟΧ. Τι θα γίνει με όλους αυτούς τους εργαζόμενους; Από ότι φαίνεται το πλάνο της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στους εργολάβους και θα μας βρουν αντιμέτωπους.».

Στην παρέμβασή της η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ανέφερε ότι οι λύσεις που απαιτούμε θα έρθουν με πίεση, με οργανωμένη αντίδραση και η συγκέντρωση – διαμαρτυρία αποτελεί μια καλή αρχή, ενώ κάλεσε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

eviathema.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παρατείνεται μέχρι την 29η Απριλίου 2024 η Ανάρτηση κτηματολογικών πινάκων Βοιωτίας και Φωκίδας

Ανακοίνωση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *