Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

«Ημέρες Πνευμονολογίας 2021» Συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με επίκεντρο τον κορωνοϊό και τις εμπειρίες γιατρών, νοσηλευτών αλλά και ασθενών διοργανώνεται φέτος το Συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Ημέρες Πνευμονολογίας 2021» στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου στις 14-17 Οκτωβρίου 2021.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Ο χρόνος που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο, είδαμε το πανδημικό κύμα να κατακλύζει την κλινική μας, αρκετοί από εμάς να νοσούν και σίγουρα όλοι να γινόμαστε καλύτεροι, δυνατότεροι και σίγουρα ωριμότεροι επιστημονικά.

Έτσι το συνέδριο που έρχεται, θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις ασθενών με κορωνοϊό, αλλά εμπειρίες και αναμνήσεις από τους πρωταγωνιστές, νοσηλευτές, γιατρούς αλλά και ασθενείς που έζησαν μαζί μας αυτές τις ιστορικές, για την ιατρική επιστήμη, μέρες. Κεντρική θέση στο συνέδριο θα έχει η παρουσίαση διαδικτυακής θέσης βιογραφιών -γιατρών που τον προηγούμενο αιώνα έδρασαν στην περιοχή μας και συνεχίζουν να εμπνέουν, από τους Αντώνη Αντωνίου και Νίκο Δεσιμόνα.
Θα συζητήσουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας στους πνεύμονες αλλά και στην ψυχική διάθεση όσων αρρώστησαν βαριά. Θα ασχοληθούμε επίσης με όλα τα αντικείμενα της Πνευμονολογίας που «ξεχάσθηκαν» αυτή τη χρονιά, την φυματίωση, το κάπνισμα, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το άσθμα, την πνευμονική ίνωση, τον καρκίνο του πνεύμονα, τα νοσήματα του υπεζωκότα. Όσοι αισθανόμαστε ότι η επιστήμη έχασε αυτό το διάστημα μέρος της αξιοπιστίας της, με την προβολή τόσων αντιφατικών πληροφοριών, κυρίως στη θεραπεία, στο ρόλο των μεταλλάξεων αλλά και στην παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων, ας προσπαθήσουμε αρχίζοντας από αυτό το συνέδριο να
αποκαταστήσουμε τουλάχιστον το ρόλο των επιστημόνων».
Το βράδυ της Παρασκευής 7-8μμ είναι προγραμματισμένες δύο διαλέξεις με θέματα την «Ιατρική ως Τεχνοεπιστήμη» και «Το ακαταδίωκτο στην άσκηση της Ιατρικής στον καιρό της Πανδημίας» από τον Αναστάσιο Γερμενή και Γεώργιο Σχοινοχωρίτη αντίστοιχα.
Στην τελευταία συνεδρίαση την Κυριακή 1-2μμ θα υπάρξει διάλεξη του δημοσιογράφου Θωμά Σιδέρη με θέμα «Τα Ιατρικά Πιστοποιητικά στα λοιμώδη νοσήματα» και θα ακολουθήσει παρουσίαση κειμένων και έργων ζωγραφικής με θέμα τη ζωή μετά την πανδημία.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Διαμαρτυρία για τη συγχώνευση τμημάτων του Δημοτικού σχολείου Λουτρών Αιδηψού

Η επιστολή των γονέων: 25/11/2021 Από Γονείς Γ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Αιδηψού Γραφείο Πρωτοβάθμιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *