Δευτέρα , 17 Ιανουαρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί στις 4-5 Ιουνίου 2022

Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Sporting

Η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις και το έμπρακτο ενδιαφέρον (για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών αγώνων) της κυβέρνησης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμού, ανοίγει και πάλι τις πόρτες των διεθνών διοργανώσεων αγώνων αυτοκινήτου, που τα τελευταία χρόνια ήταν ερμητικά κλειστές.

Κάπως έτσι, ένα Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις με έντονο «άρωμα», εικόνες, Ειδικές Διαδρομές αλλά και τη δομή του παρελθόντος, σε ορισμένες από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας, θα διεξαχθεί στις 4-5 Ιουνίου 2022.

Το Ιστορικό Ακρόπολις του 2022, που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα Sporting, θα είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event) προς ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Στόχος του σχεδιασμού του αγώνα είναι να επαναφέρει το κλίμα, την εμπειρία και τη δομή των Ακρόπολις του παρελθόντος, κάτι που σημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι, δεν θα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές και θα επιτρέπει το Service των αυτοκινήτων στις απλές διαδρομές μετά από κάθε ΕΔ.

Στην ίδια λογική, φυσικά, η ράμπα της αφετηρίας του αγώνα θα βρίσκεται στο ιστορικό και εμβληματικό της σημείο, στη σκιά του Παρθενώνα, ενώ η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων θα γίνει στην πόλη της Ιτέας.

Τις ίδιες ημέρες, 4-5 Ιουνίου 2022, πρόκειται να διεξαχθεί παράλληλα και το Ευρωπαϊκό Ιστορικό Ακρόπολις των αυτοκινήτων Regularity.

Νίκος Τσάδαρης

News.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

O νέος οδικός άξονας, ο “Μπλε διάδρομος”, που θα ενώσει Ελλάδα και Αλβανία

Ένα σημαντικό οδικό έργο για τα Βαλκάνια.  Ο άξονας Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *