Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάλεσμα των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας στη γενική συνέλευση και την κοπή της πίτας αύριο Τρίτη 31 Γενάρη

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, για την επίσημη και σωστή ενημέρωση των συνταξιούχων, θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση, αύριο Τρίτη 31 Γενάρη, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου και θα ακολουθήσει κοπή πίτας.

Όπως αναφέρουν αυτές τις μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξιούχων επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση μας ότι οι διπλές και τριπλές αυξήσεις για τους συνταξιούχους ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Προπαγάνδιζαν και προπαγανδίζουν ότι θα πάρουμε δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις, έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση συνταξιούχους με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την γενικότερη πολιτική λιτότητας.
Και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους.
Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%, ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραν μηδέν αύξηση το 2022.
Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα-φυσικό-αέριο-πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
Για το 2023 το 7,75% ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει.
Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας, κυρία και επικουρική, η αύξηση είναι 5 με 6%. Συνεχίζεται έτσι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης.
Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.
Χιλιάδες συνταξιούχοι 300.000 περίπου θα πάρουν από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Ψίχουλα!!!
Τα 250 € που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και πάει τελείωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να τους υπολογίσουν τη σύνταξή τους πολύ μικρότερη από τους παλιούς και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν το 2016.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020 όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι στην εκδήλωση με την αφορμή των «περιβόητων αυξήσεων» θα δοθούν απαντήσεις για τις δικαιολογημένες απορίες των συνάδελφων για το ύψος των αυξήσεων, για τις «Αλήθειες και Ψέματα» της κυβέρνησης.
Επίσης αναφέρουν ότι την επόμενη βδομάδα θα βγει πρόγραμμα δράσης για την προετοιμασία των συγκεντρώσεων στις 14 του Φλεβάρη, που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

«Όσα ψέματα κι αν πει η κυβέρνηση, η τραγική κατάσταση δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί. Οι συνταξιούχοι δεν τα πιστεύουμε, δεν τα ανεχόμαστε. Θα απαντήσουμε στην κοροϊδία με ένταση των αγώνων μας και προεκλογικά.
Είμαστε ξανά και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δεν κάνουμε αγώνα για τον αγώνα, αλλά γιατί μόνο μέσα από αυτόν αντιμετωπίσαμε και καθυστερήσαμε αντιλαϊκά μέτρα, καταφέραμε και λύσαμε κάποια προβλήματα. Σ’ αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η προοπτική για να καλυτερέψουμε την ζωή μας. Έχουμε την πείρα μιας ζωής αλλά και των τελευταίων χρόνων ότι όποιος θα παίρνει την κυβερνητική σκυτάλη θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Με την μαζική συμμετοχή μας στους αγώνες θα βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές τους πολιτικές», καταλήγουν οι συνταξιούχοι.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σοκάρει η υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε σχολείο της Ρόδου

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας της Ε’ δημοτικού από καθηγητή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *