Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καλύπτονται οι 16 από τις 17 προκηρυχθείσες θέσεις αγροτικών ιατρών στα Π.Ι. της ΠΕ Καρδίτσας

Εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας τα προσωρινά αποτελέσματα της αριθμ. πρωτ. Γ4γ/Γ.Π.οικ. 33198/19-6-2023 απόφασης προκήρυξης κενών και κενούμενων μέχρι 31 Αυγούστου θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, στην οποία είχαν συμπεριληφθεί 17 θέσεις σε Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) της ΠΕ Καρδίτσας από τις οποίες οι 5 σε Π.Ι. που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων και οι υπόλοιπες 12 σε Π.Ι. που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι από τις 17 θέσεις που προκηρύχθηκαν καλύφθηκαν τελικά οι 16 και έμεινε ακάλυπτη η 1 από τις 2 προκηρυχθείσες θέσεις αγροτικών ιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, αλλά η κάλυψη της 2ης αμβλύνει το πρόβλημα.

Ειδικότερα πάντα σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα καλύπτεται με ιατρό με τίτλο ειδικότητας Γενικής ιατρικής το Π.Ι. Σταυρού ενώ με υπόχρεους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου τα Π.Ι. Λουτροπηγής, Ρεντίνας, Ρούσσου, Ξυνονερίου, Μαυροματίου, Ανθηρού, Αργιθέας, Δρακότρυπας Κρυοπηγής, Πεζούλας, Μεσενικόλα, Νεράιδας και Καροπλεσίου.
Τέλος με ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία, καλύπτονται τα Π.Ι. Κουμπουριανών και Αργυρίου. Επί θητεία χαρακτηρίζονται οι ιατροί που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ή έχουν νόμιμη απαλλαγή και επιθυμούν, λαμβάνοντας μέρος στη παρούσα Προκήρυξη, να υπηρετήσουν για 12 μήνες σε ιατρείο της επιλογής τους για δεύτερη, τρίτη ή και περισσότερες φορές.

Η περίοδος υποβολής τυχόν ενστάσεων είναι από 1 έως 7 Αυγούστου για να ακολουθήσει η εξέτασή τους και η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλοι οι επιλεγέντες για τα Περιφερειακά Ιατρεία της Π.Ε. Καρδίτσας αποδεχθούν τη θέση τους.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από πολύ μικροί ακούμε συνέχεια «πιές γρήγορα στον χυμό σου γιατί θα φύγουν οι βιταμίνες»

Και πάντα από μικροί αναρωτιόμασταν που πάνε οι βιταμίνες, και τι εννοούν τέλος πάντων οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *