Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καταιγιστικός είναι ο ρυθμός των λουκέτων σε αρτοποιεία του Βόλου, οκτώ καταστήματα έκλεισαν σε 5 μήνες

Καταιγιστικός είναι ο ρυθμός των λουκέτων σε αρτοποιεία του Βόλου, οι επαγγελματίες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο έκλεισαν συνολικά οκτώ καταστήματα (!), ενώ στον κλάδο υπάρχει πλήρης απογοήτευση.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κωνσταντίνος Τσουράπας πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Μαγνησίας, η κατάσταση με τα αρτοποιεία είναι απελπιστική. «Πιστεύαμε ότι θα υπήρχε ένα ανάχωμα στην κατάσταση αυτή, αλλά τελικά τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα και η κατάσταση δεν έχει σταματημό», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αρτοποιών, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης με τις επιστροφές στους λογαριασμούς ρεύματος, δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τα καταφέρνουν και είναι πάρα πολύ απογοητευμένοι.

«Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, τα αρτοποιεία που κλείνουν στην πόλη του Βόλου υπολογίζονται σε δύο κάθε μήνα, με εξαίρεση τον Δεκέμβριο που δεν έκλεισε κάποιος λόγω εορτών. Δυστυχώς τον Γενάρη άλλος ένας φούρνος της γειτονιάς έκλεισε, τον Φεβρουάριο δεν έχουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη και ελπίζω να μην έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αρτοποιών.

Όπως εξήγησε στην περιοχή μας έκλεισαν δύο φούρνοι έκλεισαν τον Αύγουστο, δύο τον Σεπτέμβριο, δύο τον Οκτώβριο, ένας τον Νοέμβριο και ένας τον Ιανουάριο και επισήμανε ότι ο ρυθμός που κλείνουν τα αρτοποιεία είναι καταιγιστικός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών, ο κάθε αρτοποιός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως το ενεργειακό, που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τα έξοδα της οικογένειας, οι σπουδές των παιδιών και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, καθώς είναι κι αυτοί κομμάτι της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν και παρά την ανταπόκριση του κοινού να στηρίξει τον φούρνο της γειτονιάς, δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο κ. Τσουράπας τόνισε ότι ο κόσμος που αγοράζει προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού, δεν προτιμάει το ψωμί που πωλείται στα σούπερ μάρκετ, στηρίζει τα αρτοποιεία, αλλά και πάλι τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα, είναι δυσβάστακτα τα πάγια έξοδα και φτάσουμε στο σημείο να μετράμε κάθε μήνα απώλειες αρτοποιείων που κλείνουν.

Ωστόσο, η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που δεν περισσεύουν χρήματα για να καταναλώσει ο κόσμος, να βγει και να απολαύσει τις μικροχαρές της ζωής.

Για τα καταστήματα εστίασης, τα οποία προμηθεύουν τα αρτοποιεία, ο πρόεδρος ανέφερε ότι μπορεί να είναι γεμάτα, αλλά ο τζίρος κάθε τραπεζιού είναι πολύ περιορισμένος, καθώς τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη διατροφής, με αποτέλεσμα να μην περισσεύουν ή όσα περισσεύουν να είναι πολύ περιορισμένα.

 

Από τα 3,50 € οι λαγάνες

Ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, τα αρτοποιεία θα προσφέρουν στον κόσμο την παραδοσιακά χωριάτικη παραδοσιακή λαγάνα και με διάφορες γεύσεις που θα κάνουν ορισμένοι αρτοποιοί.

Ο κ. Τσουράπας είπε ότι οι τιμές θα είναι γενικά ίδιες με πέρυσι, ίσως σε μερικές περιπτώσεις να είναι αυξημένες κατά 5%.

Πέρυσι οι λαγάνες κόστιζαν 3,30 ως 3,50 €, φέτος η τιμή τους θα είναι 3,50 ως 3,80 € η καθεμιά (περίπου ένα κιλό) και αυτό διότι κάθε αρτοποιός έχει το δικό του κόστος και βγάζει τη δική του τιμή επισήμανε ο πρόεδρος των αρτοποιών.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το «χωριό – φάντασμα» στην Ισπανία επανεμφανίστηκε, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας

Η κλιματική κρίση έχει φέρει προβλήματα ξηρασίας στην Ευρώπη, καθώς οι βροχές έχουν γίνει εντονότερες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *